Всички ние сме виждали много оптични илюзии и сме свикнали

...
Всички ние сме виждали много оптични илюзии и сме свикнали
Коментари Харесай

Разтърсваща оптична илюзия остави Twitter в недоумение

Всички ние сме виждали доста оптични илюзии и сме привикнали с това, че мозъците ни се разсейват, замайват, огъват и така нататък Най-често от неща, които наподобяват като движещи се, само че не са. 

Но таман когато си мислехме, че към този момент не можем да се изненадаме, идва още една заблуда, която уголемява кръгозора ни.

И безусловно, и преносно. Говорейки за това, погледнете фотографията на хоризонта по-долу.

Само че тя не наподобява на небосвод, нали – наподобява на извивката на Земята на фона на галактическото пространство. Потребителите на Twitter са се изненадали от фотографията, която, когато се завърти, придобива напълно нов подтекст. 

Завъртете изображението и ще стане ясно (по-долу), че гледате много размазана фотография на градски пейзаж по залез слънце. 

„ Уау, вярната вероятност е всичко„, разяснява един консуматор на Twitter, а различен прибавя: „ Просто уау. Отне ми малко време, с цел да видя същинската вероятност. “

Това никога не е първата разтърсваща оптична заблуда, която сме виждали през последните месеци. Mиналата година галактическият телеграф „ Хъбъл “ ни сподели две вселени, които се изглеждаше се целуват.

Разглеждали сме и други забавни илюзии в уеб страницата. Например тази, в която първо виждаме оръжие. Или пък тази с пръстена, която също обърка доста хора в интернет. Една от най-популярните обаче е на черно-бяла фотография, само че нещо напълно дребно я кара да наподобява в цялостен цвят – тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР