Всички магазини, логистични центрове и собствени административни сгради на търговската

...
Всички магазини, логистични центрове и собствени административни сгради на търговската
Коментари Харесай

Лидл България вече ползва изцяло зелен ток

Всички магазини, логистични центрове и лични административни здания на комерсиалната верига " Лидл България " към този момент употребяват напълно зелена сила, разгласи изпълнителния шеф на компанията Милена Драгийска по време на конференция, отдадена на тематиките за бизнес стандартите за околна среда, обществената политика и ръководството.

Още през март 2022 година веригата е получила гаранции за генезис за потреблението си на сила и те са доказани от Агенцията за стабилно енергийно развиване. Преминаването на напълно възобновима сила е част от амбициозните ограничения за реализиране на въглеродна индиферентност, заложени в климатичната тактика на компанията, стартирана през 2021 година

За реализиране на задачите на групата Schwarz, част от която е " Лидл ", българското сдружение възнамерява до март 2023 г да построи фотоволтаични системи на покривите на 14 лични нови и реновирани магазина, както и на дватаму логистични центъра в Равно поле и Кабиле, уточни Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Климатичната тактика на компанията е ориентирана към отбягване генерирането на излъчвания на парникови газове, тяхното понижаване там, където не могат да бъдат изцяло отстранени, и компенсиране (офсет) на изхвърлените излъчвания посредством подкрепяне на световно значими планове за запазване на климата.

" Лидл България " напомня, че единствено промяната на осветлението с енергоспестяващо във всички магазини на веригата икономисва над 3 млн. kВтч сила годишно, което се равнява на към 1547 тона CO2 излъчвания. Друг важен резултат от напъните на компанията е прекосяването към по-щадящи хладилни сътрудници. При подмяната на оборудванията за изстудяване на артикули в магазините единствено за финансовата 2020 година са изведени от приложимост фреони с еквивалент на 2745 тона въглеродни излъчвания, а през финансовата 2021 година годишният отпечатък е понижен с още 1921 тона.

Плановете на ритейлъра са освен да способства към запазване на климата на оперативно равнище, само че и да предприеме дейности в посока понижаване на въглеродните излъчвания във веригата си на доставки. Компанията си слага за цел до 2026 година да подтиква тези снабдители, виновни за 75% от въглеродните излъчвания във веригата на доставки на интернационално равнище, да дефинират свои лични климатични цели и да допринесат за общите цели на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР