Всички мачове от Първа футболна лига в Гърция през следващите

...
Всички мачове от Първа футболна лига в Гърция през следващите
Коментари Харесай

Мачовете в Гърция остават без публика два месеца

Всички мачове от Първа футболна лига в Гърция през идващите месеци ще се играят при закрити врата, без аудитория, като част от ограниченията на гръцкото държавно управление за справяне с насилието измежду почитателите по време на спортни срещи, които бяха оповестени през днешния ден от държавния представител Павлос Маринакис.

След като 31-годишен служител на реда беше тежко ранен по време на волейболен мач в четвъртък, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис свика изключително съвещание в събота и бяха решени редица ограничения, които Маринакис разгласи през днешния ден.

Играта на мачове без аудитория ще е в действие до 12 февруари 2024 година, важи за всички футболни срещи в Първа лига, само че и за дуела от Лига Европа в четвъртък сред Олимпиакос и Бачка Топола.

Освен това се вкарва опция с министерско решение при нужда да се не разрешава наличието на аудитория на други европейски надпревари, на които домакинстват гръцките тимове.

До 12 февруари 2024 година ще бъдат оценени резултатите от използването на горепосоченото решение, с цел да се обмисли продължение на използването му, ако законовите условия за безвредно осъществяване на футболни срещи не бъдат изцяло спазени. Целта е да се избегнат заплахите за живота и телесната цялост на участниците, както и оптимално опазване на публичния ред и сигурност, означи Маринакис.

Той заяви още, че ограниченията на държавното управление включват монтиране на камери по техническите спецификации на УЕФА на всички игрища, чиито тимове играят в Първа лига, както и електронна система за влизане на почитатели с надзор и лична идентификация.

В допълнение, способените министри на спорта и на вътрешните работи на следващия ден, както осведоми Маринакис, ще посетят прокуратурата във Върховния съд в Атина и ще изискат наказателна надстройка на всички случаи на спортно принуждение и корупция, с цел да се да се открият физическите и моралните причинители на всички осъществени действия и да се проверява възможното битие на незаконни организации в съответния регион.

Говорейки за ограниченията, представителят на гръцкото държавно управление изясни, че става въпрос за два типа ограничения, едната от които се отнася за стадионите, другата за наказателната отговорност за произшествия и спортно принуждение и сподели, че в случай че в идващите интервал, в случай че преценяват, че са нужни по-строги ограничения, те ще бъдат взети.

В същото време той акцентира, че ограниченията към този момент важат единствено за футболните срещи, защото, както уточни, те считат, че футболът е коренът и ядрото на спортното принуждение.

При случаите, станали в четвъртък в Атина пред спортна зала по време на волейболния мач Панатинайкос – Олимпиакос, тежко пострада служител на реда, ударен с пиротехническо средство в горната част на крайници.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР