Всички кметове се обединиха около искането за засилено полицейско присъствие

...
Всички кметове се обединиха около искането за засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Ще имаме активен диалог с кметовете на селата от общината

Всички кметове се сплотиха към настояването за засилено полицейско наличие в обитаемоте места

Ще имаме деен разговор с кметовете на селата от община и ще подобрим връзката на администрацията с тях. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев при първата си работна среща с кметовете на кметствата от общината - Тополи, Казашко, Каменар, Звездица и Константиново.

Населението на селата към Варна нараства с всяка година, а с това се усилват и потребностите за възстановяване на изискванията за живот на хората, обобщиха кметовете. Те поканиха Благомир Коцев да се запознае на място с управническите им стратегии и дружно да вземат решение неотложните проблеми. Кметовете настояха  за преустановяване на дългогодишната процедура за писане на писма и оставянето им без отговор от администрацията. По думите им, до момента е липсвала противоположна връзка с Голяма община и те не са получавали информация каква част от техните планове ще бъдат осъществени. 

Изграждането на битова канализация е проблем за три от селата – Казашко, Звездица и Константиново. По механически аргументи се е наложила  преправка на някои от плановете, а по думите на кметовете, все още те не знаят дали въобще се работи по тях. Те показаха разнообразни административни пречки, забавени съгласувателни процедури и проблеми с финансирането, за които ще търсят разговор с новия кметски екип.

За проблеми с водоснабдяването заяви кметът на Каменар, като добави, че има некачествени асфалтиране и незавършен сектор от канализацията в селото. За запълване на дупки по улична мрежа би трябвало да се набави задоволително запас, добави още той. Кметът на с. Звездица изиска подпомагане за преасфалтиране на 4-километровата права от бившето военно отделение до входа на селото, както и за ремонт на улици, тротоари и бордюри. Селата Константиново и Звездица имат неотложна потребност от разширение на гробищните паркове, за което, по думите на кметовете, от години търсят финансиране. За поправки чакат също улици и детски площадки в селата, обявиха те и се сплотиха за засилено полицейско наличие в селата, защото актуалните наряди на районните инспектори са почасови и единствено в избран ден от седмицата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР