Всички кметове от Пазарджишка община ще бойкотират крайните мерки срещу

...
Всички кметове от Пазарджишка община ще бойкотират крайните мерки срещу
Коментари Харесай

Кметовете от Пазарджишко бойкотират масовото унищожаване на прасета

Всички кметове от Пазарджишка община ще бойкотират крайните ограничения против Африканската чума по свинете. Те се оповестиха срещу поголовното кръвопролитие на домашни свине и обявиха, че няма да спомагат на управляващите за плануваното всеобщо заличаване на животни от така наречен " заден двор ", заяви Дарик.
Изявлението направи кметът на Юнаците Стоян Кузев, само че стана ясно, че към това мнение са се обединили всички 31 локални водачи на селата в общината. Ние сме определени от жителите на нашите села и не желаеме да работим срещу техните ползи, съобщи Стоян Кузев.
Според издадената заповед на Областната епизоотична комисия, до 2 явгуст стопаните би трябвало непринудено да заколят прасетата си, а по-късно ще стартира наложително евтаназиране. Мярката е въведена за общо 75 селища в района, измежду които и всички в община Пазарджик.
Припомняме, че съгласно издадената заповед на Областната епизоотична комисия до 2-ри август стопаните могат сами да заколят прасетата си, след което ще стартира наложително изтребване на останалите живи. Мярката важи за 75 селища в района, измежду които и всички в Пазарджишка община.
Кметовете считат, че това са прекомерно крайни дейности, откакто в региона няма Африканска чума. Според тях е най-добре да се приложат по-меки ограничения - стерилизация, регистрация на домашните животни и засилен надзор от ветеринарните служби.
Разбра се също, че животновъди с дребни домашни стопанства всеобщо се гласят да вземат участие в оповестения за петък митинг против поголовното кръвопролитие на прасета като превантивна мярка.
Митингът ще бъде от 16:00 до 18:00 часа на площад „ Константин Величков “ в Пазарджик.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР