Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още,

...
Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още,
Коментари Харесай

Акад. Денков иска Кирил Петков и Асен Василев за министри, но ГЕРБ не го искат за премиер

Всички имена за кабинет са клюки, няма решение към момента, сподели той преди Тома Биков да съобщи, че такова държавно управление няма да получи поддръжка
 

Не е редно да разясня клюки. Така съпредседателят на ПГ на „ ПП-ДБ “ акад. Николай Денков отговори на въпроса на водещия на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев дали той ще е отпред на кабинета, който втората политическа мощ ще предложи. 

“Oще през вчерашния ден започнаха разисквания за това по какъв начин ще наподобява кабинета, само че те са в начален етап. Първо би трябвало да приключат диалозите и второ – да мине през националните препоръки. Всичко, което излиза сега, е в областта на слуховете “, добави той.

След като водещият към този момент напомни, че ученият един път е бил препоръчан за министър председател от „ смяната “ и попита дали може да е номиниран още веднъж, Денков отговори многозначително - имало разнообразни разновидности. 

„ Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите цели. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи офанзивите против него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско равнище “, съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната “- “Демократична България “.
 
„ Беше решено, че политически имена могат да вземат участие. Експертен кабинет без политически лица ние не одобряваме съществено, тъй като някой би трябвало да носи политическа отговорност “, посочи той.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде препоръчана на ГЕРБ-СДС управническата стратегия на „ ПП-ДБ “, а по-късно ще се объсждат имена за министри. 

От партията на Бойко Борисов желаеха до неделя да бъде показан състав на държавното управление, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, с цел да продължат договарянията сред двете обединения. В противоположен случай ГЕРБ евентуално ще предложи кабинет на малцинството.

Междувременно депутатът от ГЕРБ Тома Биков сподели в „ Тази заран “, че съпартийците му ще отхвърлят номинация на Николай Денков за министър председател. Няма по какъв начин да подкрепим Асен Василев и Кирил Петков за министри, акцентира той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР