Всички имаме поне по една близка приятелка, която е супер

...
Всички имаме поне по една близка приятелка, която е супер
Коментари Харесай

Седем навика, които издават нещастния човек

Всички имаме най-малко по една близка другарка, която е супер готина, само че е постоянно нещастна и недоволна от живота.

И колкото и близки да сме с нея, се усещаме, че избираме да разредим всички визии, защото… ами тъй като нейното обезверение ни идва допълнително. Ние желаеме да се смеем и да се забавляваме, да си приказваме за хубавите неща от всекидневието, само че това не се получава. Понякога обаче се случва по този начин, че и ние попадаме в клопката на черногледството, без да се усетим. Има няколко съществени навика, които издават дали и вие сте нещастни!

1. Търсят виновността във всеки, само че не и в себе си
Вместо да поемат отговорност за своите дейности, с цел да преминат по-нататък и да се радват на живота, нещастните хора непрестанно подлагат на критика другите, като им трансферират цялата отговорност и ги упрекват за всичко, което не е наред с живота им.

2. Вечно се оплакват, вместо да работят
Нещастните хора обичат да се оплакват. Те постоянно се оплакват от всеки и от всичко. В реалност, те не вършат съвсем нищо друго с изключение на да мрънкат. Непрекъснато се концентрират върху това какъв брой огромни са проблемите им, вместо да се опитат да намерят метод за превъзмогването им.

3. Те са безконечната жертва на ориста
Можем да изберем да бъдем или господари на живота си, или жертви. Нещастните хора постоянно избират второто. Те имат вяра, че не е належащо да вършат нищо, с цел да реализиран задачите в живота си и се отхвърлят още преди да са пробвали. И в последна сметка изпадат в съжаления и изясняват какъв брой неправдив е живота.

4. Губят сегашния миг
Настоящия миг е единственият миг! Миналото към този момент е зад тила ни, а бъдещето е неразбираемо. Ето за какво, ние би трябвало да се любуваме на всеки един миг от своя живот. Хората, които са нещастни, имат навика да живеят в предишното и да се връщат непрестанно към старите мемоари, както и непрестанно се тревожат какво ще им сервира бъдещето. А актуалният миг отлита и те го пропущат.

 sad girl

5. Попаднали са в клопката на конкуренцията
Хората са обществени същества, които извличат огромна наслада от шерването и съдействието с останалите. Тези, които са нещастни обаче не схващат това и постоянно се съпоставят с останалите. Те се пробват да бъдат по-добри от другите, с цел да се почувстват по-добре. Единственото нещо, което реализират е да са нещастни в желанието си да реализират съвършенство.

6. Не имат вяра на хората
Всички ние се нуждаем от същински другари и обичан човек в живота си, с цел да бъдем щастливи, само че с цел да ги имаме би трябвало да сме с отворено сърце и да позволяваме хората до себе си. Нещастните хора са несигурни – те не се доверяват на другите от боязън, че биха могли да бъдат засегнати или разочаровани. В последна сметка живеят в самотност и в свят, който съгласно тях е леден и неприятелски.

7. Търсят утвърждението на близките
Нещастните хора в никакъв случай не мислят за себе си, нито работят независимо. Те постоянно следват нечии други стъпки и постоянно желаят утвърждението, преди да сторят нещо. Те по всякакъв начин се пробват да отговорят на упованията на другите, което единствено ги прави извънредно нещастни.

Ако сте се разкрили в някое от тези изказвания, е време да помислите какво би трябвало да измененията в живота си, с цел да живеете по-щастливо и в мир със себе си и тези към вас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР