Всички имаме онова приложение в телефона си, което следи колко

...
Всички имаме онова приложение в телефона си, което следи колко
Коментари Харесай

10 хиляди крачки? Да, ето с този любим градски маршрут!

Всички имаме това приложение в телефона си, което следи какъв брой крачки сме създали дневно. В края му се надяваме да забележим върху екрана най-малко 10 хиляди регистрирани, само че постоянно действителността е друга от упованията и виждаме цифра, която е по-малко даже от половината. Хоум офисът в допълнение докара до това доста обездвижване в всекидневието ни, изключително в случай че не сме постоянни и в спортните занимания. Нещо, което може да докара освен до струпване на повече килограми, само че и до някои здравословни проблеми. „ Наблюдаваме задълбочаващата се наклонност от ден на ден българи да развиват признаци на разширени вени в резултат на обездвижването и изолацията, наложена от пандемията. Мнозина от тях подценяват първите признаци и не търсят своевременна помощ от доктор експерт “, споделя доцент Димитър Петков, ръководител на Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА), което стои зад националната осведомителна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “, взаимно със уеб страницата.

 Проблемът на София не е, че е безценен град 18 юли 2022 | В София животът е безценен. По-скъп от градове като Будапеща, Варшава и Букурещ. И трите града са с по-голямо население,...


Много постоянно подценяваме ходенето пешком в града, а в действителност то може да ни помогне да реализираме с лекост тези 10 хиляди крачки дневно. И не е нужно да изкачваме върхове през уикенда, тъй като даже и един по-дълъг градски маршрут може да бъде изцяло задоволителен. Затова забравете за колата, колелото или тротинетката, в случай че желаете да стигнете от точка А до точка Б в централната част на София. Можете да имате съвършената разходка, с която освен ще замените ходенето на подготовка, само че и ще се насладите на хубавото време на основни места в града.



Ние започнахме нашия маршрут от фонтаните на НДК, към които през лятото постоянно „ стопираме времето “ в миговете, когато морето е надалеч и не можем да стигнем до него. После се отправихме към парка на Народния спектакъл, където " презаредихме " силите с малко сладолед от емблематичната будка в сърцето му, която е толкоз instagrammable. Оттам продължихме към региона към изложба „ Квадрат 500 “ и онази дребна уличка „ 11 август “, от която се разкрива красива панорама към „ Александър Невски “. Още един instagrammable спот, който потвърждава, че София може да бъде доста красива, изключително в случай че се изгубим преднамерено из дребните улички. Така, наслаждавайки се на известни и (не)познати места, без да се постанова да бързаме за някъде, можем да реализираме стремежи брой крачки. По пътя постоянно можем да срещнем някой другар или прочут, с който да приключим маршрута си малко преди залез.



Защо обаче постоянното придвижване е толкоз значимо? Защото колкото по-дълго стоим, толкоз повече кръвта забавя придвижването си и се задържа в най-ниско разположените елементи на тялото. В дълготраен проект това води до венозна хипертония и се стига до разширението на вените. В началния етап към момента не се виждат трайно разширени венозни съдове, заради което рядко се обръща внимание на ранните признаци, които са лесна уморяемост, тежест, болежка, зачервяване, възприятие на стопляне, мравучкане, разбиране през нощта, подути глезени в края на деня. Затова тази година акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ още веднъж включва голям брой интензивности като издание на данни от национално скринингово проучване по отношение на заболеваемостта, изявленията с специалисти, самодейността „ Пътешествие с задача из Европа “, както и запленяващия танц „ Краченица “, основан особено с грижа за дейни и красиви крайници.

Кампанията „ Вземи краката си в ръце “ продължава до септември 2022 година с поддръжката на фармацевтична компания Servier и на уеб страницата www.venite.bg.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР