Всички хора казват, че обичат пица, паста или друга италианска

...
Всички хора казват, че обичат пица, паста или друга италианска
Коментари Харесай

Как да си направим чудесни ньоки?

Всички хора споделят, че обичат пица, паста или друга италианска храна. За мен Еверест на италианската кухня за ньоките. С доматен сос и пармезан! Докато пиша тези редове изгладнявам и нямам самообладание да се прибера и да си ги сготвя. За всички фенове на италианската кухня споделям тази рецепта за ньоки, на която попаднах във Food Network. 
Продукти, които ни трябват, с цел да създадем ястието:
1. 700 г картофи Desiree, с почти идентичен размер
2. 1 чаена лъжичка. Фина морска сол
3. 100 – 150 гр гр екстра тънко нормално брашно
4. 300 мл сметана за разтрошаване
5. 50гр Parmigiano Reggiano, ситно настърган
6. Фина морска сол
7. Листа от култивиран чай, за гарнитура
Приготвяне на рецептата:
Варете картофите с обелките им, до момента в който се сварят, за към 20 минути. Тествайте с изострен нож, който би трябвало елементарно да се потопи в центъра на най-големия и елементарно да се изплъзне. Отцедете и обелете. Поставете всеки картоф непосредствено върху лист мазна хартия и разстелете. Това оказва помощ на картофите да изсъхнат допустимо най-бързо и допустимо най-бързо. След като изсъхнат, поръсете картофите със сол. Пресейте брашното върху тях и работете върху картофа, до момента в който получите меко тесто, сходно на тесто с питка. Ако употребявате 100 грама брашно и го чувствате прекомерно хлабаво, прибавете още брашно, до момента в който получите вярната консистенция.
Нарежете на осем части, оваляйте всяко парче на дълги тънки салами, като набрашнявате, до момента в който режете, по-късно нарежете на към 2 см части. Дръжте ги на добре набрашнена плоча и не позволявайте да се слепват. Пасирайте ньоките в леко вряща вода. Те ще плуват до върха, след което им дават минута. Извадете и отцедете върху кухненска хартия и дръжте топло. Направете крем Parmigiano Reggiano. Просто прибавете сметаната и Parmigiano Reggiano в дребна тавичка, оставете да заври и намалете, до момента в който се сгъсти, прибл. пет минути от шупване. Подправете на усет. За сервиране разделете ньоките и залейте със сметаната Parmigiano Reggiano. Гарнирайте по избор култивиран чай.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР