Всички гости на Историческия музей ще могат да видят скалната

...
Всички гости на Историческия музей ще могат да видят скалната
Коментари Харесай

Виртуална разходка из скалните църкви на Иваново предлага Русенският музей в сряда

Всички посетители на Историческия музей ще могат да видят скалната света обител посредством VR очилата. Устройствата ще оказват помощ на посетителите да се пренесат в църквата „ Св. Богородица “ и да прегледат виртуалната реорганизация на изящните фрески от 14 в., вероятни цветове и облици, които са изпъстряли храма. Необичайната разходка на съответен участник може да бъде следена от останалите присъстващи в залата на 65 инчов екран.

За да стане факт виртуалната обиколка, експерти направиха въздушно сканиране на екстериора на храма, както и наземно снимане на неговата сърцевина. Създаденият модел показва настоящето положение на скалната обител и разрешава възобновяване с цифрови средства на неговия предходен искра. Дейностите по снимането и виртуалната реорганизация са част от плана „ Дунавски археологически електронни пейзажи “.

Технологичните решения и основаването на цифрово наличие са атрактивен метод за другарство на посетителите с наследството и неговото остойностяване. Те оферират на гостите осмисляне на археологическото завещание чрез преживяване и дейна връзка със средата – действителна или виртуална.

Услугата за цифровия тур с VR очилата е част от входния билет за Историческия музей и не се заплаща в допълнение.

Виртуалната разходка е проведена във връзка професионалния празник на археолозите 14 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР