Всички футболни срещи в България – професионални и аматьорски, ще

...
Всички футболни срещи в България – професионални и аматьорски, ще
Коментари Харесай

Задължителен зелен сертификат и за всички първенства на българския футбол

Всички футболни срещи в България – професионални и аматьорски, ще бъдат подчинени на условието за съществуване на зелен документ. Това излиза наяве от заповед на БФС, която е публикувана посредством зоналните препоръки на футболната централа до клубовете, които са получили предписание за провеждането на мачовете.



От 25 октомври (понеделник) всички лица, които са ангажирани с футболна среща, без значение от равнището, би трябвало да имат зелени документи. Това важи единствено за хората над 18-годишна възраст.

Разпореждането на БФС се базира на заповедта на Министерството на здравеопазването от края на предходната седмица. През уикенда сходно предписание получиха тимовете от Първа Лига и Втора лига, които трябваше да изпълнят изискванията. Те бяха свързани освен с допускането на аудитория, а съществуването на зелен документ за всички футболисти, съдии, длъжностни лица и личен състав, който е зает с провеждането на мачовете.



Сега това условие влиза в действие за всички тимове, като в детско-юношеския футбол ще важи единствено за лицата над 18 години – треньори, съдии, длъжностни лица и личен състав.

От БФС напомнят, че зелен документ се издава на имунизирани, преболедували хора и такива с PCR или антигенен тест изработен надлежно 72 или 48 часа преди мача.

Контролът на заповедта е поверен на клубовете хазаин и делегатите на съответните срещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР