Всички други действия, включително този опит за вот на недоверие,

...
Всички други действия, включително този опит за вот на недоверие,
Коментари Харесай

Денков към опозицията: Използвате лъжи и измислици! Вигенин: Извинете се! Вие сте несъстоятелен!

Всички други дейности, в това число този опит за избор на съмнение, отслабват националната ни сигурност. Това сподели министър-председателят Николай Денков в края на дебатите по вота на съмнение за бранша на защитата и сигурността.

Разбрахме, както и предходния избор, че истината няма никакво значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да употребявате, сподели Денков.

По думите му опозицията още веднъж няма същински причини и по тази причина би трябвало да употребява измислици и неистини.

" В умозаключение, точно този метод на опозицията е най-вреден за националната сигурност. По този въпрос би трябвало да търсим народен консенсус, който би трябвало да е центриран първо върху модернизирането на българските въоръжени сили и върху нашето пълноценно включване в европейските и евроатлантическите структури. Всички други дейности, в това число и този опит за избор на съмнение, отслабват националната ни сигурност в комплицирана и рискова външна среда ", съобщи министър-председателят.

Той сподели още, че, най-сетне, година и девет месеца след началото на войната в Украйна, вносителите на вота от парламентарните групи на " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН " са признали в претекстовете си, че Руската федерация води нападателна война против Украйна.

" Признаха, че и водената от Русия война основава опасност и за България. С други думи, в случай че Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и заплахите за България. Затова националната сигурност на България изисква всички партии, без изключение, в това число и опозиционните, да призоват Русия да спре войната и да напусне завоюваните територии в сходство с интернационалното право. Това е ползата на България. Това подхожда на националната сигурност на България ", сподели министър председателят Денков.

" Разбрахме също, че закупуването на модерна техника, каквато българската войска не е получавала от 30 години, е мотив за яростни рецензии от опозицията ", уточни министър-председателят. По думите му, за благополучие, ръководещите през последните години не се интересуват от дребнави интриги като тази, а поредно развиват бойните качества с съвременни средства за защита.

Денков сподели още, че от дебатите по вота на съмнение се е схванало, че народните представители от " Възраждане " и техните водачи не се интересуват от ориста на българите в окупираните от Руската федерация територии в Украйна.

" Кога, господа от " Възраждане ", ще се обърнете към съветското управление да опази българските общности и техните просветителни и културни обичаи в окупираните територии в Украйна. Защото там българщината изчезва под натиска на окупаторите. Кога ще го забележите? " - попита Денков. Накрая той прикани всички народни представители, които имат съвест и се усещат патриоти, да отхвърлят вота.

Разискванията по импортирания избор на съмнение към държавното управление продължиха близо четири часа.

" Ако се огледа какви причини се акцентират, ще се види, че в действителност няма непреодолими несъгласия, просто би трябвало да се формулират по съответния метод разликите, тъй че бюджетът да бъде допустим и за ГЕРБ, тъй като имаме потребност и от тяхната поддръжка ", разяснява Денков.

" Бюджетът е толкоз значим приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането и неприемането му, сподели той. Според него това, което е значимо, е двете страни да седнат дружно и да си обсъдят разликите. Точно това съм споделил на финансовия министър, това споделих и в един диалог с Борисов, тъй че чакам този диалог да се състои ", добави министър-председателят
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР