Всички договори на държавните и частни болници от цялата страна

...
Всички договори на държавните и частни болници от цялата страна
Коментари Харесай

Полиция, прокуратура и министерство влизат на мащабни проверки в болниците

Всички контракти на държавните и частни лечебни заведения от цялата страна са конфискувани от прокуратурата, здравното и вътрешното министерство за инспекция. Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев по време на взаимен брифинг с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и основния прокурор Сотир Цацаров, съобщи Българска национална телевизия.

Договорите на лечебните заведения ще бъдат проверявани дали не са били сключвани в ущърб на държавните и общински структури в полза на частни лечебни заведения на тяхна територия. Главният прокурор даде за образец лечебните заведения в Ловеч и Враца, където посредством неизгодни контракти с частни лечебни заведения са били отклонени милиони лв., което е и причина за техния банкрут.

Министър Ананиев разгласи, че има упоритостта да спре порочните практики в опазването на здравето, по думите му " без чадъри за този и оня ". Такива инспекции ще има във всички сфери, които се финансират от Здравната каса, добави той. В момента специалисти на здравното министерство отсяват съмнителните контракти на 195 лечебни заведения, които ще бъдат предоставени на прокуратурата. Сигурен съм, че ще намерим такива контракти, които ощетяват Здравната каса, добави Кирил Ананиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР