Всички чакаме лятото с нетърпение. Всички правим планове – и

...
Всички чакаме лятото с нетърпение. Всички правим планове – и
Коментари Харесай

6 идеи за летни игри на открито

Всички чакаме лятото с неспокойствие. Всички вършим проекти – и дребни, и огромни имат своите упования към този оптимистичен сезон. Но все в миналото, даже през лятото, започваме да скучаем. Децата изключително.

Днес ви предлагаме 6 занимания навън за деца и родители през лятната почивка. Всяко от тях способства за развиването на друга част от душeвността или физиката на детето (а и на възрастния): от фина моторика до самообладание, от чувство за време до продажбени умения. Най-важното обаче е, че тези занимания носят наслаждение и време дружно.

 

Домашен тебешир



Необходими са ви няколко съставки и помощни материали – гипс, темперни бои, вода и ролки от тоалетна хартия.

Стъпка 1: Залепете картонено или пластмасово дъно на всяка ролка – може да се направи от картона на друга ролка или от пластмасова паница. Облепете хубаво с необятно тиксо, тъй че да не пропуща сместа.

Стъпка 2: В пластмасови чаши сипете гипс на прахуляк доникъде на чашата. След това прибавете към 1 ½ супена лъжица темперна багра. Добавяйте вода и бъркайте, до момента в който стане на каша.

Стъпка 3: Изсипете сместа в картонената ролка и оставете да съхне на слънце. След към 2-3 часа махнете картона и оставете тебеширите да изсъхнат изцяло още едно денонощие.

 

Украса на саксии



Необходима ви е по една глинена саксия на дете, лепило, изостанали от предходен ремонт плочки за баня, камъчета от двора и фугирол по избор.

Стъпка 1: Загънете в хавлиена забрадка фаянсовите плочки. С чук започнете да начупвате плочката, до момента в който получите части с друг размер. Кърпата е нужна, с цел да защищити очите и тялото на детето от пострадвания от хвърчащи части.

Стъпка 2: След като детето е измислило своята картинка, помогнете му да стартира залепването на частите фаянс върху саксията. Ако не желаете да фугирате дистанциите сред частите, посъветвайте го да лепи частите близо едно до друго. Следвайте инструкциите в описанието на лепилото, което сте купили за съответните повърхности.

Стъпка 3: По предпочитание след залепване на всички части можете да фугирате с подобаващ цвят фугирол. Имайте поради, че другите плочки са с друга дебелина и е допустимо да получите друга дълбочина за фугиране. Това не трябва да ви тормози – по този начин саксията ще наподобява още по-авторска.:)

Оставете да изсъхне и използвайте по предопределение. Ако детето ви има предпочитание, може дружно с другари да продава готовия артикул.

 

Раждането на динозаврите  



Необходими са ви дребни пластмасови динозаври (или други играчки), найлонови пликчета и вода.

Стъпка 1: Започнете сутринта. Поставете всеки динозавър (играчка) в обособен плик. Налейте вода и завържете плика, след което го сложете във фризера.

Стъпка 2: Вечерта извадете замразените динозаври и ги скрийте на разнообразни места в двора. След като ги намерят, децата ще оказват помощ на динозаврите да се родят.

Стъпка 3: Не се плашете, а дайте на детето чук, с който да разбие леда към играчката. За децата това е предизвикателство, откривателство и наслаждение.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР