Всички бизнеси са потърпевши в момента заради пандемията, а помощта

...
Всички бизнеси са потърпевши в момента заради пандемията, а помощта
Коментари Харесай

Гена Събева: Всички бизнеси са потърпевши от пандемията, а помощта от държавата не е достатъчна

Всички бизнеси са пострадали сега поради пандемията, а помощта от страната не е задоволителна. Много повече бихме изкарали, пропуснати изгоди има за цяла година. 3000 или 10 хиляди лева не могат да оказват помощ на дребна компания да заплаща наеми, заплати, има доста разноски.
Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Гена Събева, ръководител на браншовите организации на Българската комерсиално промишлена палата (БТПП).

Събева изясни, че спестяванията на хората са се усили, тъй като те не харчат.

„ Хората стопираха да наемат зали за дребни празненства, стопираха да вървят по заведения, не наемат кетъринг, спестяванията се усилват, вместо да ги вкарат в стопанската система “, добави ръководителят на браншовите организации на БТПП.

Тя открои и някои бизнеси, които по време на пандемията въпреки всичко са съумели да се развият.

„ Фирмите, които посредничат при приемане на държавни пари, печелят доста от това. Ремонтите и хората, които вършат домашни интериори и продават артикули за дома, просперират в пандемията, очевидно тъй като хората си седят у дома и виждат какво може да се усъвършенства “, изясни Събева.

Тя съобщи, че в този момент са се обединили 32 компании, с цел да си оказват помощ и си вършат онлайн срещи всеки вторник заран.

„ Това е единствения метод да се спасим – нов вид маркетинг посредством рекомендации. Опознаваме се, представяме се и споделяме какво търсим, фокусирали сме се в региона на промишлеността, обслужваме я. Целим да достигнем до своите клиенти по разнообразни способи, посредством строителство на индустриални предприятия, финансови разбори, европроекти “, изясни Събева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР