Всички 336 секционни избирателни комисии на територията на област Русе

...
Всички 336 секционни избирателни комисии на територията на област Русе
Коментари Харесай

Изборните секции в русенско са готови и запечатани

Всички 336 секционни изборни комисии на територията на област Русе получиха нужните бюлетини и изборни бумаги за идния на следващия ден предварителен параламентарен избор, това стана ясно от извършен преди минути диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на Районната изборна комисия /РИК/ Милена Хинкова. В 290 от секциите, които са с гласоподаватели над 300 души, беше доставена и по една машина за гласоподаване. Там ще се гласоподава смесено – на хартиена бюлетина или машинно. Начинът за гласоподаване зависи от желанието на гласоподавателя. Само хартиени бюлетини ще се употребяват в секциите с под 300 души, както и в преносимите и спомагателните секции. Само в 46 секции ще се гласоподава с хартиени бюлетини, като 12 от тях са спомагателните. Подвижните секции за хора с увреждания са по две в Русе и Ветово, както и по една в Бяла и Ценово. По една секция има в двете академични лечебни заведения „ Канев “ и „ Медика “, в ареста и в Центъра за психологично здраве. Секции са разкрити и в многопрофилната болница „ Юлия Вревска “ и в Държавната психиатрична болница в Бяла.

Секциите към този момент са запечатани и се намират под защита на органите на реда. Началото на утрешния избирателен ден е оповестено за 7.00 ч., а краят за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласоподават, изборният ден може да бъде продължен с още час, т.е. до 21.00 ч.

Същевременно през утрешния ден от Областна администрация – Русе ще събират непрекъснато информация от общините в района за изборната интензивност и ще я подават към Районната изборна комисия, ЦИК и администрацията на Министерски съвет. По предварителни данни на ГРАО общият брой на гласоподавателите в района e към 202 236, като най-вече се намират в община Русе 144 440, а минимум в Ценово 3574. Крайният брой на лицата, които имат право да гласоподават на следващия ден, ще стане явен по време на първата конференция. При нужда в изборните описи на следващия ден могат да бъдат дописвани лица. Това се случва единствено при някое от следните три учредения: отпаднало съображение за изтриване, пропуснати лица в описите или върнали се от чужбина, като те могат да гласоподават по непрекъснатия адрес. Необходимо е да се попълни декларация, че съответните лица не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР