Всерусийската волейболна федерация въвежда нови промени в местната Суперлига. След

...
Всерусийската волейболна федерация въвежда нови промени в местната Суперлига. След
Коментари Харесай

Още промени във волейболната Суперлига на Русия

Всерусийската волейболна федерация вкарва нови промени в локалната Суперлига. След като преди по-малко месец бе оповестена смяна на формата в шампионата при мъжете и дамите, ще бъдат тествани и някои нови правила.

Изпълнението на измененията ще бъде в съдействие с Международната федерация по волейбол (ФИВБ).
Въвежда се ново предписание във връзка с последствията от аления картон. Сегашното предписание гласи, че в случай че състезател или треньор получи червен картон за жестоко държание, точката автоматизирано се дава на съперника. От в този момент нататък обаче ще има преиграване на обстановката.
Капитанът на тима, който е глобен с червен картон, ще има избор - да извърши сервис или да посреща. Съставът и ротацията на играчите ще останат такива, каквито са били по време на приемането на картона. Ако тимът с червен картон завоюва разиграването, резултатът няма да се промени. Ако противникът завоюва разиграването, той ще получи точката. Всеки тим има право на спомагателен видео чалъндж.
ФИВБ желае да понижи въздействието на съдиите върху хода на мача. Според мненията това може да даде подтик на играчите, че грубото държание може да остане ненаказано, в случай че техният тим завоюва идващото разиграване.

Говорейки за видео чалъндж, през идващия сезон треньорите в съветската Суперлига ще могат да изискат видео инспекция за спомагателна обстановка (което досега не е било позволено).


Освен нормалните " топка вътре /вън “, „ докосване/недокосване “ и други, обстановката с „ палачинка “ (когато волейболистът постави ръка сред пода и топката, до момента в който играе в защита) също ще предстои на инспекция.



Друго изобретение е, че телевизионното предаване на мача към този момент може да се употребява като видео източник.

За да се случи това, един от мониторите на системата би трябвало да има опция да покаже картина на телевизионното предаване на екрана в залата, тъй че да бъде забелязана от всеки.

" БИЗНЕС Online "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР