Всекидневното решаване на кръстословици и други видове словесни пъзели може

...
Всекидневното решаване на кръстословици и други видове словесни пъзели може
Коментари Харесай

Решаването на кръстословици подмладява мозъка

Всекидневното решение на кръстословици и други типове словесни пъзели може да помогне за поддържането на мозъка по-млад с 10 години, оповестяват в. " Дейли експрес " и Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на резултатите от английско проучване.

Травмиращите събития състаряват мозъка

За задачите му експерти от университета на Ексетър и лондонския Кингс колидж са анализирали данни за 17 000 здрави участници в онлайн изследване и проби на възраст на и над 50 години.

Учените са открили, че изследваните хора, които постоянно вземат решение кръстословици и други словесни пъзели, се оправят по-добре на проби за оценка на вниманието, скоростта на граматичното мислене и точността на краткосрочното запаметяване. По-доброто справяне е отговаряло на качествата на по-млад с 10 години мозък.

Цитрусовите плодове защищават мозъка от увреждания

Специалистите считат, че сходен жанр изследвания могат да допринесат за открояването на фактори, свързани с метода на живот, които могат да оказват помощ за предотвратяване от мозъчни заболявания като деменция. Следващата цел на учените е да ревизират получените резултати в клинични тествания.

Експертите припомнят, че за предварителна защита на когнитивни проблеми най-хубавите средства остават физическата интензивност, избягването на цигарите и здравословното хранене. По тематиката Стимулирайте мозъка с яйца за закуска, поучават учени Кофеинът пази от деменция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР