Всекидневно ядем храни, които могат да бъдат потенциално опасни за

...
Всекидневно ядем храни, които могат да бъдат потенциално опасни за
Коментари Харесай

Вижте кои храни и добавки увреждат мозъка

Всекидневно ядем храни, които могат да бъдат евентуално рискови за здравето ни. Има обаче няколко извънредно рискови добавки към храните, които консумираме постоянно, а не си даваме сметка, че повреждат мозъка. До огромна степен учените си изясняват с това нараствания брой на заболелите от Алцхаймер.

Кои са най-опасните храни и добавки?

Мононатриев глутамат (МНГ)

Естествено глутаматът е преди всичко. Лошото е, че той към този момент се употребява повече отвсякога. Той покачва количеството глутаматна киселина в мозъка, което може да аргументи гибелта на нервните кафези. Днес производителите на храни се пробват да скрият тази съставна част с умни и почтено звучащи имена като хидролизиран протеин, растителен протеин, соев протеин, соев протеинов концентрат, суроватъчен протеин или ароматизиращи подправки, ензими, дестилат от дрожди и други. Най-често се среща в кубчетата бульон.

Сукралоза

Това е различен подсладител, който убива 50% от положителните бактерии в червата ни, което води до формиране на отрови. Един от нездравословните резултати на този развой е върху хипокампуса, където се съхраняват спомените ни.

Алуминий

Може и да ви изненадва, само че алуминият се води за хранителна добавка. Той обаче е невротоксин. През 1970 година аутопсии демонстрират, че хората с Алцхаймер имат по-голяма от естествената централизация на алуминий в мозъка. Алуминият е обща хранителна добавка, която може да бъде открита в бакпулвера и противослепващите сътрудници. Това е най-често срещаният метал в кората на земята, тъй че е мъчно да се избегне допир с него в всекидневието ни.

Силно модифицираните храни

Силно модифицираните храни нормално са с високо наличие на захар, добавени мазнини и сол. Те включват храни като чипс, сладкиши, инстантни спагети, пуканки за микровълнова печка, сосове от магазина и подготвени ястия. 

Тези храни нормално са с високо наличие на калории и с ниско наличие на други хранителни субстанции. Те са тъкмо типовете храни, които предизвикват наддаване на тегло, което може да има негативен резултат върху здравето на мозъка ви.  Проучване откри, че диета с високо наличие на нездравословни съставки води до по-ниски равнища на метаболизма на захарта в мозъка и понижаване на мозъчната тъкан. Смята се, че тези фактори са маркери за заболяването на Алцхаймер. 

Аспартам

Малко хора знаят, че този толкоз постоянно срещан подсладител може да повлияе доста отрицателно на мозъка. Няколко изследвания, направени върху животни, демонстрират, че аспартамът може да аргументи припадъци и мозъчни тумори. Въпреки това обаче той се прибавя към голямо количество храни и питиета. Въпреки че не е елементарно да го избегнете, четете деликатно етикетите – съществуването му е наложително за отбелязване.

Риба, богата на желязо

Живакът е тежък железен замърсител и неврологична отрова, която може да се съхранява дълго време в скотски тъкани.

Дълголетните хищни риби са изключително податливи на струпване на живак и могат да носят количества над 1 милион пъти концентрацията на заобикалящата ги вода. Поради тази причина главният хранителен източник на живак при хората са морските блага, изключително дивите типове. След като човек погълне живак, той се популяризира из цялото му тяло, концентрирайки се в мозъка, черния дроб и бъбреците. При бременни дами той също се концентрира в плацентата и плода. Ефектите от живачната токсичност включват разрушение на централната нервна система и невротрансмитерите и стимулиране на невротоксини, което води до увреждане на мозъка. Рибите, с по-високо наличие на живак са акула, риба меч, риба звук, портокалова риба, кралска скумрия. Може да ги консумирате, само че по-рядко.

Диацетил

Представлява ароматно вещество. Смята се, че се изпиват 1,7 милиарда литра течности, към които е прибавен и то единствено за една година. Диацетилът е в положение да премине през кръвно-мозъчната преграда – отбрана, която защищава мозъка от нахлуване на нездравословни субстанции. Смята се, че е една от аргументите за Алцхаймер.

Не се изписва на етикета с името си, само че имайте едно на разум, в случай че прочетете " неестествен ароматизатор масло “ или " естествени аромати “, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР