Всекидневни автобуси от два гранични пункта транспортират от днес наши

...
Всекидневни автобуси от два гранични пункта транспортират от днес наши
Коментари Харесай

Българи са под обсада в Бердянск

Всекидневни рейсове от два гранични пункта транспортират от през днешния ден наши сънародници ибесарабски българи. В този час от Исакча се чака да поеме един от тях.

В същото време, група от към 200 етнически българи не могат да изоставен град Бердянск в област Запорожие, тъй като нямат зелен кулоар.

Студентка в България, Вера Желева се прибира в родния си град Бердянск, с цел да си извади паспорт. Там обаче я заварва войната.

„ Ние сме в заплаха, тъй като сме окупирани. Нямаме опция да излезем от града “, споделя Вера, цитира Би Ти Ви. Когато излизаш от града обаче, има възможност по колата да се стреля.

Вера споделя, че пътят до най-близкия граничен пункт е на 10 часа. От Министерството на външните работи обявиха, че е открит контакт с групата, както и с локалните управляващи, съгласно които ситуацията е несигурна, и извеждането на хората крие риск. Не е ясно по кое време ще бъдат евакуирани, защото филантропичните коридори не минават през Бердянск.

А от през днешния ден - в 12 ч. от пункт Исакча и в 15 ч. от пункт Джурджулещи ежедневно ще пътуват автобусни линии до Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР