Всекидневната информация за времето на Марс вече е достъпна почти

...
Всекидневната информация за времето на Марс вече е достъпна почти
Коментари Харесай

Времето на Марс вече в интернет

Всекидневната информация за времето на Марс към този момент е налична съвсем в действително време в интернет, съобщи Нова Телевизия.

Благодарение на уредите на сондата „ Инсайт”, в уеб страницата на Американската галактическа организация ще се разгласяват данни за минималните и оптималните температури, скоростта напразно и атмосферното налягане на Червената планета. (https://mars.nasa.gov/insight/weather/)

Първият бюлетин за времето на Марс обгръща дните от 11 до 18 февруари тази година. Най-студено е било през втората половина на интервала, когато термометърът на сондата „ Инсайт” е посочил -95 градуса по Целзий.

През предходната седмица оптималната температура е била към -10 градуса. Поривите напразно са достигали скорости до 40-50 километра в час.

Космическият уред „ Инсайт” кацна на Марс след 7-месечно пътешестване в края на ноември 2018 година. Мисията се чака да направи детайлни проучвания под повърхността на планетата в опит да засече марсотресения – или Марсианската сеизмична интензивност. В идващите две години, колкото е планувана да продължи задачата, 385-килограмовата сонда ще проучва състава на повърхностния скален пласт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР