Всеки знае, че прекалената консумация на мазнини се отразява пагубно

...
Всеки знае, че прекалената консумация на мазнини се отразява пагубно
Коментари Харесай

Съвети при готвене без мазнина

Всеки знае, че прекомерната консумация на мазнини се отразява пагубно както на фигурата, по този начин и на здравето. Въпреки това, множеството хора са привикнали да готвят с доста лой, като смятат, че без нея ястието няма да е вкусно. Това е илюзия, която може да преборите единствено с няколко трика. Ето по какъв начин:

Лукът, чесънът, гъбите и останалите храни от този вид могат сполучливо да се задушават в растителен бульон, а не в олио. Друг вид е задушаването в изсъхнал тиган – става по-вкусно, в сравнение с допускате.

Препечените филийки стават в действителност невероятни, намазани с конфитюр. Не е нужно да са намазани с масло или маргарин, изключително в случай че хлябът е в действителност прекрасен.

Един от най-полезните и вкусни способи за подготвяне на зеленчуците не е пърженето, а задушаването на пара. По този метод те остават свежи и резервират аромата си.

Вместо да подправяте салатите с олио, използвайте оризов оцет или други версии на оцета, богати на мазнини. Дори малко лимонен сок върху зелените зеленчуци също прави работа.

Обърнете внимание в магазините за хранителни артикули на десетките дресинги и сосове, които не съдържат мазнини. И най-добре изберете тях.

 Здравословно Готвене

Дори да не готвите, а единствено да пазарувате, избягвайте пържените в лой храна. Такива са пържените картофи, картофеният чипс, както и всички сходни храни. Те съдържат в състава си скрити мазнини. Най-добрият вид за тяхното подготвяне, е печенето.

Полуготови артикули, изключително замразените, също съдържат в състава си мазнини. Когато ги подбирате, заложете на тези с по-малко от 3 г мазнини на порция.

Подправките компенсират олиото. Освен обичайните сол и пипер, пазарът ни предлага огромно многообразие от подправки, които могат да обогатят ястията ни. Дори да готвите с минимално количество лой, това по никакъв метод няма да се забележи, в случай че обилно експериментирате с тях.

При сотиране и задушаване, мазнината се заменя с пилешки бульон или бяло вино. Въпреки това, в бульона също има лой. За да я премахнете, загрейте течността. Когато се нагорещи, мазнината изплува от горната страна. Премахнете я с лъжица.

Ако въпреки всичко обичате мазнината за готвене, то най-малко залагайте на зехтин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР