Всеки знае, че отношението към бездомните хора на обществените места

...
Всеки знае, че отношението към бездомните хора на обществените места
Коментари Харесай

Сервитьорката нахранила бездомника без да знае, че я очаква изненада…

Всеки знае, че отношението към бездомните хора на публичните места не е по никакъв начин положително. Или ги заобикалят, или в случай че влязат в кафенета или магазини, ги изгонват.

Но в такива моменти си коства да си напомним, че те са хора като всички нас. И апропо, доста постоянно под мръсните облекла може да не е тъкмо този, за който си мислите.

В това се убедила елементарната сервитьорка Марина. Тя работела в нормално кафене. Клиентите тук са от фамилии с деца през уикендите до самотни водачи.

Един прекрасен неделен ден при тях пристигнал човек, който бил доста друг от останалите. Дрехите му били остарели и мръсни, а самият той не изглеждал в най-хубавия си тип. Бездомният желал да поръча, само че никой от сервитьорите не се доближил до него.

Скоро обаче Марина пристигнала и му взела поръчката.

По пътя към кухнята я спрял шефът и споделил присмехулно: „ Ако този друмник, който толкоз съжаляваш, не заплати, ще удържа сумата на поръчката му от заплатата ти “. Марина просто кимнала.

Каква била изненадата й, когато опърпаният мъж освен платил изцяло сметката, само че и й оставил добър бакшиш.

По-късно се оказало, че това е чек от притежателя на кафенето. Той желал да види дали личният състав му е задоволително общителен към посетителите. Ролята на „ бездомника “ била изиграна негов непосредствен другар.

Между другото, в последна сметка въпросният управител бил уволнен и на негово място била сложена точно Марина, която съзнателно щяла да следи работата на личния състав.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР