Всеки търси начините да се справи със стреса, но има

...
Всеки търси начините да се справи със стреса, но има
Коментари Харесай

Антистрес рецептата, която всеки ползва, но не знае

Всеки търси методите да се оправи със напрежението, само че има нещо, което не подозираме, че има такава лечебна мощ. Американски учени от Университета на Канзас организираха проучване, което потвърди, че даже един диалог дневно с другар понижава равнищата на стрес и усилва хормоните на щастието и чувството на благополучие.

Това изследване е представено от Communication research и показва, че са следени над 900 души. Те са били помолени да поддържат връзка с другари в избран интервал от  време всеки ден и в края на деня да опишат по какъв начин се усещат. Изследваните усеща са били самотност, стрес, тревога, благоденствие. Резултатите демонстрират, че даже единствено един диалог с другар един път на ден е задоволителен, с цел да се почувства човек по-добре. Общуването покачва възприятието за обвързаност и понижава равнищата на стрес.

Ако денем хората приказват със свои другари повече пъти,  благополучието се покачва още повече.

" Колкото повече слушате гласа на приятелите си, колкото повече ви е грижа, колкото повече време отделяте, с цел да оцените мнението на другите, толкоз по-добре се чувствате в края на деня ", споделя откривателят от Университета на Канзас Джефри Хол.

Учените означават още, че телефонните диалози са изцяло способни да заменят персоналното другарство. Това обаче не важи за текстовите известия и чатовете, които през днешния ден изместиха даже гласовото другарство. Това е таке, защото с писането се отстраняват човешките значими фактори, които отдават страстта – а това е тембъра, интонацията, страстта, паузите, въздишките и всичко, което ни прави хора.
Още трикове за положително ментално здраве

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР