Всеки шантаж, опити за организиране на вътрешни вълнения са обречени

...
Всеки шантаж, опити за организиране на вътрешни вълнения са обречени
Коментари Харесай

ВИДЕО Путин извънредно: Враговете на Русия искаха страната да се удави в кървави граждански борби, но сбъркаха сметката

Всеки шантаж, опити за образуване на вътрешни безредици са обречени на неуспех, сподели президентът на Руската федерация Владимир Путин по време на изключително послание към нацията.

Организаторите на протеста предадоха народа и тези, които бяха въвлечени в протеста, сподели президентът на Руската федерация, сподели още той.

Враговете на Русия желаеха страната да се удави в кървави цивилен битки, те сбъркаха сметката, сподели Путин.

От самото начало на събитията от 24 юни бяха подхванати стъпки по директна заповед на президента, с цел да се избегнат кръвопролития, уточни още президентът на Руската федерация.

Путин не пропусна да благодари на беларуския водач Александър Лукашенко за помощта му при потушаването на протеста на Вагнер.

„ Благодарен съм на президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко за неговите старания и принос за мирното разрешаване на обстановката “, сподели президентът.

В същото време той акцентира, че точно патриотичният дух на жителите и консолидацията на цялото съветско общество " изиграха решаваща роля в наши дни ".

На 23 юни Евгений Пригожин, създателят на ЧВК Вагнер, упрекна съветската войска в нахлуване върху тиловите лагери на компанията. Бойците на ЧВК напреднаха към Москва, а също по този начин заеха постройката на щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в центъра на Ростов на Дон. Срещу Пригожин е формирано наказателно дело по обстоятелството на образуване на въоръжен протест.

На 24 юни президентът на Беларус Александър Лукашенко организира диалози с създателя на ЧВК, вследствие на които колоните на Вагнер се обърнаха, преди да стигнат до съветската столица.

Сега се твърди, че Пригожин се намира в хотел в Минск, той даже насочи 11-минутно обръщение, само че не сподели какви тъкмо са проектите му в бъдеще.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР