Всеки родител иска детето му да има добри приятели Случва

...
Всеки родител иска детето му да има добри приятели Случва
Коментари Харесай

Не харесвате приятелите на детето?

Всеки родител желае детето му да има положителни другари

Случва се хлапетата да се схващат чудесно, а все пак мама или баща да не харесват с кого най-вече поддържа връзка синът или щерка им в учебно заведение, в детската градина, пред блока. Най-често повода е страхът от неприятно въздействие.

Преди да решите да се месите, помислете какви са възраженията ви, за какво по-точно смятате другото дете за „ уместно “ или „ неуместно “.

Идеален вид наподобява другар от наред семейство, сходно на вашето по богатство, обучение и образование, сполучлив в учебно заведение, с необятен кръг от ползи. Родителите се надяват, че децата ще могат да си оказват помощ взаимно и във всичко ще си въздействат позитивно.

Но както знаете, идеално в живота няма. Тревогите настъпват, когато приятелят мощно се отличава по произхода или по качествата си.

Ако родителите му са богати, той има маркови облекла, финален модел телефон, върви на екскурзии в чужбина и така нататък Вашето финансово състояние не ви разрешава такива разноски и се опасявате, че синът или щерка ви ще се ком-плексира.

Когато приятелят е прекомерно кадърен и сполучлив, родителите пък се боят, че личното им дете постоянно ще е в сянката му

Не по-малко са терзанията поради другарче от по-бедна каста. Неговото фамилията се отличава по материално състояние и то може да завижда на нашето дете, споделят си родителите.

Ако поради средата, в която е израснал, приятелят приказва необразовано, има лимитирани ползи, те се плашат от допустима деградация на своя наследник или щерка.

Същото е, когато детето им си избере за другар най-слабия възпитаник в класа. Нали поговорката гласи „ Кажи ми кой ти е другар и ще ти кажа кой си “.

Възможно е другото дете да е манипулатор и авантаджия

Родителите виждат, че то взима движимостите на тяхното и не ги връща, преписва домашните работи, въвлича го в неприятни обстановки. Нормално е да желаят да защитят своето дете от сходно отношение.

При всички разновидности можете да имате най-различни опасения, само че доста деликатно преценете дали си заслужава да нараните сина или щерка си, като се опитате да разрушите другарските връзки. Детето ви се е привързало и вашият напън ще го засегне. Ще се съпротивлява, че желаете да се раздели е приятеля си. Ще се наскърбява, в случай че го критикувате.

Затова съветът на експертите е да действате внимателно

Това би трябвало да се случи единствено в случай че сте изцяло сигурни, че другото дете в действителност въздейства зле на вашето. Но и следователно не говорете неприятно за него като персона, а обяснявайте за какво са неприятни постъпките му.

Когато в действителност се случи синът или щерка ви да се забърка в тягост, не прехвърляйте отговорността за постъпката върху приятеля. Вместо „ Ники/Мая те подвежда “ или „ Ето до какво докара другарството ти с Ники/Мая “ ясно кажете на вашето дете, че дава отговор напълно за себе си и не може да се оправдава с другиго. Изслушайте обаче обясненията му и добре преценете какво да говорите, щом е показало честност към приятеля си. Това е качество, което евентуално бихте желали да възпитавате.

Най-добрият метод да предпазите детето си е да повишавате самоценката му, да развивате у него лидерски качества, да му създавате ясни и устойчиви полезности, с цел да се научи да противостои на непознато въздействие.

Щом се боите, че синът или щерка ви ще стартира да постъпва като некултурен другар, можете да внушавате и мисълта за лично достолепие: „ Досега постоянно говореше вярно, какво се случва? “ или „ В нашето семейство не е признато да се държиш по този начин “.

Когато детето ви е наясно с разпоредбите, които желаете да съблюдава, и сте съумели да го убедите за какво би трябвало да ги съблюдава, има късмет то да въздейства позитивно на приятеля си, а не противоположното.

При всичките си опасения се пазете от робувай ето на стандарти

Такива стандарти са: „ Детето е от оскъдно семейство, значи не е интелигентно и амбициозно “ или пък „ Родителите му са богати, всичко му купуват и му разрешават “. Много постоянно тези стандарти нямат нищо общо с действителността. Подведени от тях, вие оценявате напълно неправилно непознатото дете.

Обяснете на своето какво е другарство и тогава то единствено ще може да разпознае дали не дружи с авантаджия и манипулатор.

Никога не забравяйте, че става дума за другар, който детето ви си е избрало и се усеща добре с него. Дори да е направило неточност, по този метод се усвоява писмеността на общественото взаимоотношение и на човешките връзки.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР