Всеки родител иска да научи своето дете на уважение. Докато

...
Всеки родител иска да научи своето дете на уважение. Докато
Коментари Харесай

Как да научим детето на уважение

Всеки родител желае да научи своето дете на почитание. Докато навърши три, вашето дете може да е схванало концепцията, че от него се чака да се отнася към другите по избран метод. Той обаче към момента се учи да вижда нещата от тяхната позиция.

На възраст от три до четири години езикът и уменията за емпатия на вашето дете се развиват бързо. Приблизително по това време той може да стартира да прави връзка сред държанието си и резултата, който има върху другите към него. Веднага щом мери това, евентуално ще стартира да тества границите, с цел да види какво се случва, когато ги прекрачи. Това е изцяло обикновено и значима стъпка по пътя към самостоятелност.

 Как да научим детето на почитание    

Как да научим детето на почитание

Бъдете модел за подражателство

 почитание Как да научим детето на почитание

Един от най-хубавите способи да научите детето си на почитание е постоянно да се отнасяте към него с почитание. Опитайте се да го слушате, без да го прекъсвате, когато приказва. Кажете му, че можете да видите неговата позиция. Отнасяйте се и към другите хора с добрина и внимание, с цел да може той да гледа и да се учи.

Учете го на положителни отговори

Вашето дете може да покаже грижа и почитание към другите посредством положителни маниери. Веднага щом може да приказва, можете да го насърчите да каже „ апелирам “ и „ благодаря “. Дайте добър образец, като постоянно му казвате „ апелирам “ и „ благодаря “.

Хвалете уважителното държание

 почитание Как да научим детето на почитание

Вместо да се фокусирате върху отрицателното държание на детето си, похвалете го, когато се държи добре. Бъдете допустимо най-конкретни. Например, вместо да казвате „ Добро момче! “ или „ Каква дребна звезда! “, пробвайте да кажете „ Браво, че казахте апелирам, когато поискахте сок “, или „ Благодаря ви, че изчакахте реда си, до момента в който другите деца получиха сладоледа си “. Това ще му покаже, че напъните му са оценени и ще го научите на почитание.

Не реагирайте прекомерно доста

Ако детето ви реагира мощно на неприятно държание, то може да го направи още веднъж идващия път, когато желае вашето внимание. Въпреки че може да е мъчно да устоите на изкушението да извикате, не забравяйте, че повишението на глас в яд учи детето ви, че крещенето е добре, когато сте смутени.

Вместо това отведете детето си встрани и кажете безшумно, само че твърдо: „ В нашето семейство не си нареждаме “. След това му покажете по какъв начин да получи това, което желае, като бъдете уважителни: „ Когато искаш да играя с теб, помоли ме общително. Кажи „ Мамо, апелирам те, можеш ли да дойдеш да си създадем чаено празненство в този момент? “ Това основава успокоение и оправдателен образец, без да засрамвате детето си за естествената му неточност. Така ще го научите на почитание.

Задайте реалистични упования

 почитание Как да научим детето на почитание

Справянето с пламенно дете може да бъде разочароващо. Но е естествено детето ви да желае да тества вашите граници. И за него е значимо да почувства, че може да не се съгласи с вас.

Не очаквайте детето ви да бъде учтиво и благо от самото начало. Но му кажете, че желаете той да показва мнението си по спокоен и оправдателен метод, когато е допустимо. Опитайте се да запомните, че когато детето ви не прави това, което поискате, то просто отстоява възходящата си самостоятелност, а не е съзнателно жестоко.

Кажете му, че нещата ще вървят по-гладко, в случай че се научи да изрича молбите си по спокоен и вежлив метод, като да вземем за пример „ Моля, можем ли да отидем в парка след извършване на покупки? “ Така ще го научите на почитание.

Може да е изкушаващо да накажете детето си, когато се държи неуважително, изключително в случай че ви е засрамило обществено. Но в случай че го дисциплинирате строго, може да го накара да се озлоби. И това може да му подскаже, че неуважителното държание е добър метод да притегли вниманието ви.

Не крещете на детето си и не показвайте какъв брой сте разочаровани.

 почитание Как да научим детето на почитание

Много по-лесно е да бъдеш ефикасен преподавател, в случай че можеш да запазиш успокоение. И демонстрира на детето ви, че е допустимо да се справите с неприятните моменти, без да крещите.

Вместо това обсъдете обстановката с детето си, когато и двамата сте имали опция да се успокоите. Признайте възприятията му и му помогнете да се оправи с тях, като кажете: „ Мога да кажа, че си доста смутен, само че ми става тъжно, когато риташ и крещиш. Нека измислим различен метод, по който можеш да ми кажеш по какъв начин се чувстваш. “ Така ще го научите на почитание.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР