Всеки път, когато се проваляме, ние чувстваме, че губим мотивация

...
Всеки път, когато се проваляме, ние чувстваме, че губим мотивация
Коментари Харесай

5 начина да намерите посока и фокус в живота

Всеки път, когато се проваляме, ние усещаме, че губим мотивация и предпочитание да продължим напред. Имаме чувството, че това, което желаеме, няма никакво значение, даже когато вършим всичко по силите си, с цел да го реализираме.

Как да продължим да вървим в тази посока, когато сме обезверени и обезсърчени? Как да запазим фокус върху преследването на нашата фантазия?

Това са 5 метода да върнете живота си в релси:

1. Дишайте

Всеки го повтаря, само че множеството не помнят да го вършат. Когато чувствате, че губите надзор върху обстановката, извършите крачка обратно, поемете въздух и пренасочете вниманието си. Разберете какво е в действителност значимо за вас и намерете отначало пътя си. 

2. Говорете с хората към вас

Лесно е да се изгубите в мислите си, изключително когато те са отрицателни и песимистични. Отделете време, с цел да споделите всичко, което чувствате, с най-близките ви хора. Те могат да ви предложат друга вероятност и мнение, които може да трансформират метода, по който гледате на живота си.

3. Стеснете вашия кръг от ползи

Загубата на фокус постоянно се дължи на обстоятелството, че ние сме разпънати сред разнообразни стремежи и пристрастености, без да знаем в коя посока да насочим нашите умения и гении. Създаването на лист, който да разграничи вашите същински ползи от заниманията, които просто ви губят времето или в най-хубавия случай ви отвличат вниманието от вашите проблеми, е полезна стратегия, която може да ви помогне да измененията посоката на вашия живот.   

4. Намерете неща, които да очаквате с неспокойствие

Когато ви липсва и не разполагате с съответен проект за деяние, имате потребност от нещо, което да очаквате с неспокойствие. Това, което множеството хора не осъзнават обаче е, че самите ние сътворяваме личните си награди. Всички ние имаме задания, които би трябвало да свършим, тъй че най-логичното нещо е сами да изберем премиите, които ще получим, в случай че задържим живота си в верния път.

5. Научете повече за себе си 

Може би най-важната част от запазването на посока и фокус в нашия живот се крие в удоволствието от самия развой на личностно преоткриване, без значение какъв брой сложен, изтощителен и даже неправилен може да в наподобява той на пръв взор. Знайте, че всяка крачка по пътя ви доближава до вашата фантазия, каквато и да е тя. Не се предавайте и продължавайте напред, до момента в който не я стигнете. 

Питър Икономи, създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР