Всеки път, когато поискате да хапнете нещо – просто погледнете

...
Всеки път, когато поискате да хапнете нещо – просто погледнете
Коментари Харесай

Диета като една човешка длан

Всеки път, когато поискате да хапнете нещо – просто погледнете дланта си. Със сигурност това магическо деяние ще редуцира тежестта ви, в случай че си спомните за какво би трябвало да погледнете ръката си. 

1. Погледнете дланта си и си спомнете – 5 пръста – 5 хранения в денонощието.
2. Една шепа въглехидрати (макарони, ориз, картофи) дневно са задоволителни, с цел да утолим глада си.
3. Порция протеини (месо, риба, тофу), колкото е дланта без пръстите, дневно е задоволителна, с цел да утолим глада си. 
4. Вдигнете два пръста като за гласоподаване, погледнете ги - 2 пръста кашкавал доставят нужния ви калций за денонощието.
5. Разгледайте хубаво възглавничката на показалеца – тъкмо толкоз, колкото е огромна тя, са нужните ви за един ден мазнини. Може да е масло, намазано на утринната филийка или количеството олио или зехтин в салатата ви за обяд.
6. Долепете шепите си една до друга и ги разтворете. Вместимостта на тази самобитна купа ви демонстрира какъв брой плодове и зеленчуци би трябвало да изядете в денонощието. Плодовете и зеленчуците би трябвало да се трансфорат в основата на вашето хранене. 
7. Вижте възглавничката на палеца си. Толкова мармалад на филийката или мед в киселото мляко, или късче шоколад дневно са ви предостатъчни.
8. Десертът ви дневно – един пестник сладолед или торта е максимумът. 
Този дял е за здрав възрастен човек. Разбира се, че за бременни и деца, здравословните количества и систематизиране на храната са друг. 
Добър вкус!  
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР