Всеки от нас минава през някакъв труден момент в живота

...
Всеки от нас минава през някакъв труден момент в живота
Коментари Харесай

5 начина как да утешите някого в труден момент

Всеки от нас минава през някакъв сложен миг в живота си. Може да не е елементарно да видите, че някой, на който държите, не се усеща добре. Независимо дали става дума за загуба, разлъка или просто тежък ден, да знаете по какъв начин да утешите някого може да бъде предизвикателство. Въпреки това има доста способи да го извършите, когато той има най-голяма потребност от това.

Като бъдете съпричастни, изслушвате интензивно и оферирате думи на поощрение, можете да помогнете да облекчите болката им и да им покажете, че не са сами в този сложен миг. Независимо дали става въпрос за злополучие с епични размери или за дребна засечка в деня, постоянно има метод да повдигнете духа на някого, когато се усеща подтиснат. С малко креативност, щипка комизъм и доста обич можете да превърнете бръчките в усмивки, а сълзите – в смях.

Така че, дано да погледнем по какъв начин може да помогнем на някой, който се намира в сложен миг и не може да се оправи самичък:

Бъдете тяхното безвредно пространство

Да бъдеш безвредно пространство за някого може да бъде най-важното нещо от всички. Когато вашият непосредствен минава през сложен миг, даването на чувството, че е чут, забелязан и свестен, може да има решаващо значение.

Например, в случай че вашият другар изпитва безпокойствие, можете да бъдете безвредно пространство, като му дадете да разбере, че може да приказва с вас, без да се опасява от наказание. По този метод можете да накарате околните си да се усещат по-малко самотни и по-подкрепени, до момента в който се оправят този сложен миг.

 сложен миг

Изслушвайте ги

Когато става въпрос за утешаване на някого, чуването е в основата на играта. Това освен демонстрира, че ви е грижа, само че и разрешава на индивида да изкаже възприятията си и да се освободи от тях.

Например, в случай че вашият другар преди малко е претърпял тежка разлъка, вместо да оферирате решения, можете да го изслушате, до момента в който споделя за възприятията си, и да потвърдите страстите му. Това е моментът да му обърнете цялото си внимание и просто да бъдете до него.

Насочете диалога към тях

Уверете се, че обръщате цялостно внимание на това, което споделя вашият другар, когато сте желаете да разберете по какъв начин да му помогнете, когато той е печален. Като държите цялото си внимание върху него, показвате, че ви е грижа и че сте там, с цел да му помогнете да преодолее компликациите си. Ще бъде неточност, в случай че изместите фокуса. В сложен миг околните ви имат потребност да приказват за себе си, а не да слушат по какъв начин се чувствате вие.

 сложен миг

Не предлагайте никакви препоръки

Понякога най-хубавото нещо, което можете да извършите, е просто да бъдете до тях, без да им давате препоръки. Може да ви се стори малко нелогично, само че от време на време хората имат потребност просто от някой, който да ги изслуша и разбере, а не от някой, който да им каже какво да вършат в сложен миг.

Например, в случай че ваш другар минава през рецесия в работата, вместо да оферирате решения или препоръки, можете просто да кажете: „ Тук съм за теб и те поддържам. Каквото и да се случи, имам вяра в теб и знам, че ще се оправиш “. Като оферирате обич и поддръжка, без да осъждате или да оферирате решения, можете да създадете безвредно пространство, в което приятелят ви да се излекува и да откри своя път напред.

 сложен миг

Позволете му да разбере, че ви е грижа

Важно е да дадете на някого да разбере, че сте до него в положително и зло, даже в случай че сега не присъствате физически до него. Това ще бъде като дребен безоблачен лъч в тъмен ден.

Можете да употребявате текстово известие или телефонно позвъняване, с цел да уведомите обичания си човек, че мислите за него, в случай че минава през сложен миг. Дори единствено да ревизирате по какъв начин е, това ще бъде деликатен жест от ваша страна. Един от най-хубавите способи да утешите някого, който е надалеч, е да му дадете да разбере, че постоянно е във вашите мисли.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР