Всеки нов модел Волво ще се предлага и с електрически

...
Всеки нов модел Волво ще се предлага и с електрически
Коментари Харесай

Всeки нов модел на "Волво" ще има и електрическа версия от 2019 година

Всеки нов модел " Волво " ще се предлага и с електрически мотор от 2019 година, оповестиха от шведската компания. " Правим това поради клиентите ", разяснява президентът и основен изпълнителен шеф на концерна Хакан Самуелсон.

Според него хората от ден на ден ще търсят електрически коли и " Волво " дава отговор на техните потребности. Електрифицираната гама модели на компанията ще включва напълно електрически коли, хибриди и зареждащи се от контакта хибриди.

Между 2019 и 2021 ще бъдат показани пет такива модела, Три от тях ще са произвеждане на " Волво ", а другите две на дъщерната им компания " Полстар ".

Плановете на " Волво карс " са да продаде над 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 година, посочи Самуелсон.

Британският вестник " Гардиън " напомня, че компанията към момента не е произвела напълно електрическа кола, само че към този момент продава пет хибридни модела, които могат да изминат няколко десетки километра на батерия, преди да се наложи включването на стандартния мотор. От " Грийнпийс " приветстваха решението и споделиха, че другите производители на коли би трябвало да последват този образец.

От " Волво " са проумели какъв брой могат да завоюват, в случай че са измежду първите. Ние знаем, че електрическите коли са бъдещето ", съобщи представителят на придвижването Пол Мороцо пред " Гардиън ". Китайската компания " Джили ", която има " Волво " от 2010, към този момент демонстрира интереса си към електрическите коли и на други места. Притежавана от нея компания, която създава таксита във Англия, ще пусне на пазара нова екологична версия на емблематичните лондонски таксита TX5.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР