Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще

...
Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще
Коментари Харесай

Мутафчийски: Влизащите в институции и болници се смятат за потенциално заразени

„ Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се смята за евентуално инфектиран с ковид ”. Това сподели ръководителят на Националния действен спешен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет.

Той разясни, че посетителите на институции и лечебни заведения ще би трябвало да носят защитни маски, както и да се подлагат на процедурите по премерване на температура.

„ Смисълът на маските е да се защищити здравият от болния, т.е. болният би трябвало да носи маска. Служителите на гишетата, обслужващи жители, също би трябвало да са със защитни маски, а чакащите – да стоят на разстояние минимум един метър един от различен ”, напомни шефът на ВМА, представен от " VESTI ".

Той за следващ път прикани жителите да работят съзнателно и в случай че имат признаци на заболяване, да се пробват да защищават близките.

„ Очаква се демонстрация на висока гражданска отговорност от всички, посещаващи държавни институции, учебни заведения, лечебни заведения. Ако има и най-малки недоволства, човек би трябвало да си остане у дома ”, акцентира той.

Всички правила ще се ползват и към министри, депутати и така нататък

Той посочи, че до момента въведените ограничения са били въз основата на грипната зараза и оттук насетне би трябвало да се разясняват какви са ограниченията при ковид.

„ Ние имаме подготвени модели, само че не желая да прибързвам с това. Едно нещо мога да ви кажа общо - ограниченията ще бъдат диференцирани: ограничения в огнищата на болест и ограничения в регионални центрове, където нямаме диагностициран случай с ковид. На този стадий нямаме съображение да предлагаме общонационални ограничения ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР