Всеки, който си намира наглед рационални оправдания да не помогне

...
Всеки, който си намира наглед рационални оправдания да не помогне
Коментари Харесай

Кулеба към българите: Време е да вземете решение, не можете да сте все по средата

Всеки, който си намира привидно рационални оправдания да не помогне на Украйна, оказва помощ на агресора, а в този момент всички, които се афишират за кардинални, би трябвало да застават на страната на жертвата в спора. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в Народното събрание по време на откриването на изложбата „ Стоп на войната в Украйна “ със фотоси на разрушенията в страната.

„ Надявам се, че тези фотоси ще оказват помощ на някои от вашите политици – освен от Народното събрание, само че и от държавното управление: да погледнат тези лица и да си показват за секунда какво се случва в страната ми и най-сетне да вземат вярното решение “, съобщи той.
"Скъпи българи, животът е сложен, времената са сложни, само че не можем да сме по средата, би трябвало да вземем страна и би трябвало да сме на страната на истината ", акцентира украинският външен министър.
Дмитро Кулеба призна, че няма изясненост каква тъкмо помощ е подготвена България да даде на страната му. Той с подигравка разяснява изпращането на защитно облекло за Украйна: „ Тази помощ е значима по време на война, само че, другари, да си приказваме съществено – в случай че имаш каска и бронежилетка, само че нямаш оръжие, ти си жертван! Посланието е „ Искаме да умрете предпазени “! “.
Първият посланик на Киев обори и двата съществени политически аргумента против военната помощ – че по този начин не оказваме помощ за неотдавнашен мир и че не би трябвало да разпалваме в допълнение спора сред два приятелски народа. „ Най-добрият метод да се помогне на мира е да се помогне на Украйна – в противоположен случай Русия ще извърши повече жестокости и убийства и ще унищожи повече домове. Говорейки в навечерието на Великден, по какъв начин може да считаш убийци за свои братя? “, запита Дмитро Кулеба. Той беше безапелационен, че търсенето на политическа целенасоченост у нас по тематиката води до от ден на ден жертви. „ Имах среща с вашия министър председател, който съгласно мен сподели същинско предпочитание да направи всичко по силите си, с цел да помогне на Украйна. В демократичните държавни управления, съдружните държавни управления е обикновено да има разнообразни отзиви, само че е доста значимо да си от вярната страна на историята и да вземаш правилните решения (…) Да си с нас значи политическо бъдеще, поддръжка за Русия или да се правиш на безпристрастен значи да си от неверната страна на историята “, разяснява Кулеба.
Украинският външен министър акцентира, че остава у нас, до момента в който, не получи явен отговор на повдигнатите от него въпроси: „ Беше ми казано, че в България почивните дни за Великден стартират на следващия ден, тъй че чакам отговор през днешния ден “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР