Всеки, който се чувства увреден от качеството на въздуха в

...
Всеки, който се чувства увреден от качеството на въздуха в
Коментари Харесай

Всеки в София може да се включи в делото за мръсния въздух

Всеки, който се усеща повреден от качеството на въздуха в столицата, може да се причисли към желае, осведомят от " Група за чист въздух ".

Условията са жителите да са поданици на София или пък да работят/учат на територията на Столична община.

Освен физически лица към делото могат да се включат и организации, които пазят интереса на лица повредени от мръсния въздух.

Срокът за заявяване на желанието за присъединение към делото е 1 октомври 2018г. За тогава е нарочено и идващото съвещание.

За задачата би трябвало да се попълни молба в свободен жанр и да се изпрати до съда.

" Гражданите би трябвало да имат поради, че решението ще има мощ за всички поданици на столицата и правото им да се употребяват от него е обезпечено, без значение от това дали са се включили или не към желае. ", споделя юрист Димо Господинов, който управлява делото.

" Група за чист въздух " се нуждае от поддръжка в акцията за набиране на средства, с които да се покрият първичните разходи за водене на делото.

Необходими са към 15 хиляди лева за експертни оценки и разходи по делото, които би трябвало да се внесат авансово.

Адвокатите от " Група за чист въздух " работят гратис за идеята.

Припомняме, Колективните искове против Столичната община бяха заведени на 29 май 2017 година от няколко неправителствени организации и юристи, обединени в " Група за чист въздух ".

На 7 юни стана ясно, че Софийския градски съд взе решение да даде ход на делото на " Група за чист въздух " против Столичната община. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР