Всеки език има своята сакралност. Ако вярваме на легендата за

...
Всеки език има своята сакралност. Ако вярваме на легендата за
Коментари Харесай

Тайният код на скитниците в САЩ

Всеки език има своята сакралност. Ако имаме вяра на легендата за вавилонската кула, най-вероятно преди доста години светът не е имал никакви проблеми с връзката и надлежно е имал доста по-сериозна обща цел. Разбира се, езиците се появяват най-вече като диалектни форми и в корените си постоянно споделят едни и същи черти с формалния език. Китайските и японските аероглифи да вземем за пример впечатляват с великолепие и смислово натоварване.

Както се досещате, съществуват публични и не толкоз публични езици. Един доста забавен и алегоричен език е този на скитниците. Както се досещате, доста хора не могат да четат, а количеството скитници в Съединени американски щати, съгласно публични данни от предходната година, са повече от половин милион. Повечето не могат да четат, само че акомодацията на скитниците е впечатляваща.

По една или друга причина, тези хора постоянно са преследвани от обществото и тъкмо това изисква доста сериозна потребност от защита. Именно затова се създава цяла скица с аероглифи, с която да се разказват евентуалните рискове, информация за града, улиците, хората и други. Повечето знаци се слагат по огради, мостове и друуги здания. Скрити са тъкмо толкоз добре, колкото се крият и скитниците. През 30-те години на предишния век стартират да се появяват най-различни знаци. Повечето скитници отиват на юг, където могат да работят на полето или някаква сезонна работа. В момента, в който сезона мине, множеството стартират да пътуват и да се пробват да оцеляват.

Най-честото място, където сходни рисунки могат да се появят, са влаковете. Повечето скитници употребяват точно железниците за пътешестване, на някои места влакът редуцира скоростта си и множеството могат да се качат и да пътуват до идващия град. По време на огромната меланхолия в страната, множеството скитници не получават положително отношение от фермерите. Освен точки за пътешестване и опция да се хване трен, скитниците слагат и други маркери като елементи за града: дали полицията се отнася добре към скитници, дали може да се открие храна в това място, дали стопанина на къщата е задоволително добър и даже дали е благородник. В множеството случаи има доста хора, които слагат и маркер за работа, доктор, зли кучета и още доста други.

Скитниците не се разграничават от останалите хора. В множеството случаи те могат положителни и вежливи хора, чийто живот не се е стекал по този начин, както желаят. Често може да се окажат задоволително нападателни и рискови, затова има даже знак за прекалено много скитници на едно място, а някои са нарушители, които избират тъкмо този метод на живот, с цел да се крият от управляващите. Години по-късно най-вероятно самият език еволюира, само че знаците остават и могат да опишат доста истории.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР