Всеки един българин обича вкуса на нашенската баница. Ах, какъв

...
Всеки един българин обича вкуса на нашенската баница. Ах, какъв
Коментари Харесай

Банички със сусам – закуската, която ни връща в детството

Всеки един българин обича усета на нашенската баница. Ах, какъв мирис! Само, до момента в който го усетим и сме способни да се пренесем в предишното, когато бяхме деца и баба с готовност ни готвеше най-вкусните банички със сусам.

Какво ли не бихме дали да върнем времето обратно и още веднъж да бъдем на това място на двора, където лакомо похапвахме, увити във вестник домашно приготвени закуски.

Добрата вест е, че през днешния ден ще споделим рецептата за най-лесните и вкусни банички със сусам от бележника на нашата баба.

Запишете си всяка една съставна част и стъпка от приготвянето, тъй като тази вкусотия заслужава да бъде опитана от всеки българин.

Едно от характерните неща на тези банички е, че се нарязват на части, преди да се изпекат.

Ето и какви артикули ще са ви нужни:

• 3 яйца

• 1/2 ч. ч.олио

• 1 ч. ч. кис.мляко

• 1 к. ч.царевично брашно

• 1 пакетче бакпулвер

• 250 г сирене

• 500 г кори за баница

• олио за намазване на тавата и баницата

• сусам за поръсване

Как се подготвят баничките?

Вземете купа и в нея разбийте яйцата. Към тях прибавете брашното, млякото, олиото и бакпулвера. В обособен съд натрошете сиренето.

Започнете с мазането на корите. Взимате една кора, намазвате я щедро с яйчената примес и върху нея поставяте друга. Намазвате още веднъж и по този начин до четвъртата кора, която мажете с яйчена примес и по-късно поръсвате със сирене. Накрая навивате на руло и поставяте в тавата.
 Рецепта за баничка с кайма Рецепта за баничка с кайма
Днес ви предлагаме концепция за малко по-различна баничка от обичайна, която е със сирене, а точно такава с кайма! Изключително...

Същото направете и с останалите кори и артикули.

Накрая нережете на части, намажете с разтопено масло и поръсете щедро със сусам.

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и печете към 45 – 50 минути или до момента в който баничките не заловен златист тен.

Крайният резултат е свръхестествен. Тези банички се топят в устата и ни карат да желаеме още и още. Направете ги за закуска и вижте с очите си по какъв начин чинията ще се изпразни за нула време.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР