Всеки десети кандидат, който иска да вземе разрешително за оръжие,

...
Всеки десети кандидат, който иска да вземе разрешително за оръжие,
Коментари Харесай

Всеки десети желаещ оръжие се оказва психар

Всеки десети претендент, който желае да вземе позволение за оръжие, се оказва психар. Това демонстрира инспекция на в. „ Монитор “ в редица здравни заведения, които са оторизирани да издават документ за психическа валидност на претенденти за придобиване на револвер или ловна пушка.

Според множеството лекари към 10% от претендентите не са съумели да преминат психотеста, който не е по никакъв начин комплициран. Това ще рече, че всеки десети, който желае да закачи револвер на колана си, има някакви душевен отклонения.

Заради леснотата за приемане на позволение не е ясно какъв брой хора с отклонения са съумели да се снабдят със заветния документ. Въпросът беше издигнат преди седмица, когато 26-годишният Викторио, за който се твърди, че има отклонения, е съумял да се снабди с изключение на със служебно оръжие и с персонално такова. Множество психолози показаха мнение, че той има смахнат взор и в случай че се е бил явил при тях за приемане на уверение за психическа валидност, са щели да го скъсат.

Викторио умъртви с персоналното си оръжие приятелката си и едногодишното си дете, които в неделя бяха изпратени в последния им земен път, а по-късно опита да се самоубие. Въпреки това още през 2014 година е получил изцяло легално удостоверение, че е душевен кадърен да носи бойно оръжие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР