На Велики четвъртък, който тази година се пада на 2

...
На Велики четвъртък, който тази година се пада на 2
Коментари Харесай

Изхвърлете задължително тези предмети, за да ви върви през годината

На Велики четвъртък, който тази година се пада на 2 май, е признато да се почисти и измие всичко в къщата. На този ден домакините освен пекат козунаци, само че и вършат общо разчистване на къщата. Важно е в този ден да изхвърлите някои неща от вкъщи си, с цел да допуснете щастието в живота си. Какво би трябвало да се изхвърли от вкъщи на Велики четвъртък? 

Велики четвъртък обичайно е всекидневно да се почиства къщата и да се изхвърлят движимости, с цел да се притегли щастието в живота. Според знаците, с цел да влезе нещо ново в живота ви и да пристигна същинското благополучие, би трябвало да се отървете от предмети, които ви потискат или ви припомнят за предишния ви живот. Отървете се от тях на Велики четвъртък без никакви скрупули.

Също по този начин се пробвайте да изхвърлите остарели или развалени предмети, които към този момент не употребявате. Препоръчително е да се отървете от всичко, което просто заема място в дома ви. Смята се, че Великден би трябвало да се прекара в чиста къща, по тази причина всичко би трябвало да бъде деликатно почистено. Според поверието, който има нечистотия в дома си на Велики четвъртък, ще прекара цялата година в различия и кавги, по тази причина е значимо всичко да се изпере и почисти.  

Какво би трябвало да се почисти вкъщи на Велики четвъртък

За да постигнете съвършена непорочност вкъщи, си коства да положите старания и да освободите дома си от отпадък, прахуляк и ненужни движимости, доколкото е допустимо.  Почистете усърдно печката, фурната, микровълновата и хладилника. Не забравяйте да измиете всички повърхности и да почистите шкафчетата.

Старателно измийте и дезинфекцирайте целия хигиеничен фаянс, мивка, вана или душ, тоалетна. Почистете с прахосмукачка килимите и почистете мебелите, избършете праха от повърхностите и подредете шкафовете с облекла и персонални движимости. Преди Великден сменете спалното долни дрехи, почистете матрака и възглавниците и изчистете всичко под леглото, тъй като там може да се натрупат доста други неща с изключение на прахуляк.

Измийте входната врата, шкафа за обувки и огледалата. Балконът се нуждае от доста внимание след зимния интервал, тъй че го подредете и го подгответе за летния сезон. В допълнение към почистването, отделете време и за пране. На Велики четвъртък е признато да се перат облекла, кърпи, спално долни дрехи, завеси и покривки. Вярва се, че преди Великден всичко би трябвало да е чисто, пише actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР