Всеки ден сред природата. Здравословни формули за профилактика срещу болести

...
Всеки ден сред природата. Здравословни формули за профилактика срещу болести
Коментари Харесай

Д-р Гайдурков и как досега с природата изгражда здрав имунитет при децата ♥ От Мамапедия

Всеки ден измежду природата. Здравословни формули за профилактика против заболявания съгласно Системата на човешкото хранене на доктор Георги Гайдурков.

(Видео: Мамапедия)

♥ Слънце, чист въздух и вода

Храната е главен източник на материя и сила за тялото. Тя построява и въздейства на нашата душeвност. И въпреки всичко, в подтекста на природата, ние сме цялостни същества. Както споделя мъдростта: „ Не единствено с самун ще живее човек “. Ние сме и емоционални същества. 

Живеем в допир с цялата природа към нас – била тя обществена или природата като натура. Затова нека от най-ранно възраст детето да влиза в допир с тази природа и когато тя кореспондира на нашата природа, ние живеем в естетика. А детето усеща това. То към момента носи у себе си природата, към момента има запазени инстинкти и доста добре я усеща. Старите методики споделят: до 40-тия ден новороденото да не се извежда. Не, това изказване от дълго време е ревизирано от съвременното акушерство и гинекология. Дори зимата, с подходящо облекло, нека децата бъдат в допир с околната среда. 

Нека детето овреме стартира да влиза в досег със слънцето, вятъра, чистия въздух – поне един път дневно да излиза отвън домашната конюнктура. Нека да не се опасяваме от слънцето, тъй като в дадена доза, постепенно то построява изключителни субстанции в себе си, които науката сигурно още не знае. 

Знаем, че витамин D се образува в кожата под въздействие на ултравиолетовите лъчи. Но се образуват и доста други неща. Всеки от нас е усещал този повод, този прилив на сила, когато сме прекарали един прекрасен безоблачен ден измежду природата. Той ни зарежда за няколко дни напред. Така че, дано детето да има досег с въздуха, слънцето, водата. 

Не инцидентно детето е плувало в околоплодни води и може би всеки от нас знае, че новороденото е в положение да плува, само че след това не помни този инстинкт. Нека малките деца непрекъснато бъдат във връзка и с водата, която толкоз обичат. Нека не се опасяваме прекомерно от до момента с тези естествени фактори на средата. Ако ние гарантираме здравословното хранене, тази среда не поврежда. 

Околната среда е цялостна с микроби. Отдавна към този момент е ревизирано това, че детето би трябвало да се отглежда в стерилна конюнктура. Това е сигурен път да НЕ се образува здрава имунна система. Напротив, имунната система се тренира, когато влизаме в допир – когато детето пипа растения, пръст, почва. Този инстинкт го кара да влиза в допир с детайлите на околната среда и да образува здрава имунна система. Защото храната е основата, само че също и природата към нас. И дано не забравяме – най-малко един път дневно да бъдем на открито – на въздух, слънце, в допир с естествени източници и вода.

Автор доктор Георги Гайдурков, общопрактикуващ доктор, психолог, експерт по холистична медицина, лечебно хранене
От Съветите на доктор Гайдурков, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Unsplash

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР