Всеки ден около 500 хил. лв. безвъзмездна европейска помощ достига

...
Всеки ден около 500 хил. лв. безвъзмездна европейска помощ достига
Коментари Харесай

Над 1,4 млрд. лв. свежи европари за компаниите

Всеки ден към 500 хиляди лева безплатна европейска помощ доближава до българските компании с помощта на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев в понеделник по време на годишното обществено събитие за отчитане на напредъка в работата по нея.

"Към днешна дата над половин милиард лв. от бюджета на програмата е изплатен към бенефициентите. През предишния програмен този % на разплатени средства е бил реализиран едвам на шестата година. Или с други думи през програмния интервал 2014 – 2020 година се движим 2,5 пъти по-бързо и по-ефективно. С това движение на работа, чакаме до края на програмния интервал над 3 000 български компании да се възползват от безплатна европейска помощ по програмата “, сподели Манолев.

Той акцентира, че ОПИК продължава да е една от най-добре представящите се стратегии в България и все още няма заплаха от загуба на европейско финансиране. Обявили сме процедури за над 70% от бюджета на програмата и сме сключили над 1 500 контракта на обща стойност 1 милиард и 414 млн. лева Голяма част, от тях са в развой на осъществяване “, добави икономическият заместник-министър и заяви, че през 2018 година ще започват нови процедури на обща стойност от към 400 млн. лева

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР