Всеки ден има кризи за решаване. Заварихме модел - функция

...
Всеки ден има кризи за решаване. Заварихме модел - функция
Коментари Харесай

Премиерът: Залагаме на много реформи, трябват ни 6 месеца

Всеки ден има рецесии за решение. Заварихме модел - функционалност на какъв брой са заболели на 100 000 и на база на това страната би трябвало да взема решение какво да затваря, ние казахме, че ще създадем модел, който е функционалност на най-критичния фактор на здравната система – това са интензивните кревати и техният потенциал. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред Българска национална телевизия, представен от БГНЕС.

На базата на този модел управляваме Covid рецесията в най-голямата вълна без действително да има огромни ограничения на стягане. Доволен съм от реакцията на министър Сербезова за дамата във Враца, добави Петков.

Хората, които са антиваксъри, те са 15 разнообразни групи с друга мотивация. Всичките групи се сплотяват, че в случай че няма естрада, на която някой да ги изслуша, те се капсулират и стават нападателни, добави Петков.

Ако стигнем до 60% имунизация или в случай че паднат интензивните кревати под 5%, тогава махаме зеления документ, повтори Петков. Имаме ясни модели и вземаме ясни решения, посочи още той.

Залагаме на доста промени, които би трябвало да се случат. За да се създадат свястно и да се реализиран резултати, те не могат да станат от през днешния ден за през днешния ден. За да може да се направи вярно плануване за тези промени, ни трябват 6 месеца. Ако няма актуализация на бюджета, няма да знаем най-правилните стъпки за тези промени. На 6-ия месец би трябвало да имаме явен проект, посочи министър председателят.

За първи път влагаме в безвъзмездни детски градини и ясли. Не би трябвало да има хора под линията на беднотия, сподели Петков. " Трябва да имаме инвестиция в човешки капитал и обществена мрежа от прекомерна беднотия ", добави той. Не може България да има 50% от продуктивността на труда, а заплащането е на 27%, това значи, че нещо не се случва вярно в финансовите вложения, акцентира Петков.
Не вършим придвижванията политически, виждаме проблем, тръгваме да го решаваме и какъв е политическият отзив от това, не ни е приоритет, съобщи Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР