Всеки ден хората са изложени на онлайн киберпрестъпления. Особено коварната

...
Всеки ден хората са изложени на онлайн киберпрестъпления. Особено коварната
Коментари Харесай

Android се готви да добави вградена в операционната система защита от фишинг

Всеки ден хората са изложени на онлайн киберпрестъпления. Особено подлата тактичност на фишинг офанзивите може да измами даже и механически най-подготвените консуматори, с цел да разкрият сензитивна информация. И това се трансформира в огромно предизвикателство за фирмите, които са фокусирани върху отбраната на потребителите.

Изглежда, че Гугъл подхваща дейни дейности за отбрана на Android потребителите благодарение на нова антифишинг функционалност, скрита в Android 14 QPR2 Beta 2.

Функцията е открита от Mishal Rahman от изданието Android Police и се назовава „ Scan for Deceptive Apps “ (Сканиране за лъжливи приложения). След като бъде задействана, функционалността ще сканира активността на приложенията за признаци на фишинг или друго лъжливо държание. Гугъл твърди потребителите, че сканирането се прави поверително и локално на устройството и единствено в случай че се открие съмнително държание, информацията за приложението ще бъде изпратена на Гугъл Play Protections, с цел да се удостовери и предизвести потребителят.

Въпреки че съществуването на тази функционалност наподобява приключен факт въз основа на откритото в кода, съответните детайлности за нейното действие към момента не са ясни. Гугъл не я е оповестила или документирала публично, което оставя доста въпроси без отговор. Въпреки че успеваемостта на тази вградена антифишинг функционалност следва да се види, тя е забележителна стъпка напред в сигурността на Android. Тъй като зловредният програмен продукт непрестанно се развива, с цел да заобикаля механизмите за разкриване, всеки спомагателен предпазен пласт е скъп.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР