Всеки човек, който пие алкохол, е забелязал връзка между неговите

...
Всеки човек, който пие алкохол, е забелязал връзка между неговите
Коментари Харесай

Как алкохола вреди на кожата ни

Всеки човек, който пие алкохол, е забелязал връзка сред неговите жадни нощи и отвратителни пъпки ден-два по-късно. Това и общото чувство за това, че кожата се е трансформирала в пергамент за една нощ - изсъхнала до лющене, са най-честите последици от алкохола.

И по този начин, какво тъкмо се случва с кожата, когато пиете толкоз доста? Защо тялото преработва алкохол по друг метод от водата, оставяйки ви обезводнени и със зачервено лице?

Токсични странични артикули

Първо, тялото метаболизира алкохола через ензим в черния дроб, който отделя непряк артикул, наименуван ацеталдехид. Този непряк артикул е отровен за тъканите на тялото. От своя страна тъканите и кожата на тялото са обезводнени, което предизвиква прибързано стареене на кожата (като бръчки). Сухата кожа също е трамплин за появяването на пъпки след преяждане.

Междувременно алкохолът предизвиква инфектиране на телесните тъкани, освобождавайки хистамин, който уголемява капилярите на кръвта, а резултатът е зачервяване на кожата.

Алкохолът уголемява порите на кожата, което води до черни точки и бели точки. И в случай че не се лекува вярно, може да продължи да предизвиква възпалени кожни папули (подутини, сходни на лезии) и кистозно акне.

Освен това, и това към този момент го знаехме, потреблението на алкохол утежнява съня ви и дехидратацията компрометира регенеративния цикъл, в който тялото ви влиза, до момента в който си почивате. Това понижава естествения клетъчен оборот и води до вреден, сив загар.

Алкохолът не е единственият дехидратор. Кофеинът има сходни резултати върху организма. Той също се метаболизира в черния дроб, по-късно работи като диуретик (оттук и познатото предпочитание да се употребява тоалетната след пиянство на кафе). Диуретиците също дехидратират телесните тъкани и кожата, което от своя страна води до бръчки и прибързано стареене. Кофеинът може да стресира черния дроб също толкоз нападателно, колкото и алкохолът, когато се употребява в толкоз огромни и чести количества.

Кой алкохол е най -малко нездравословен за кожата?

Бирата може да е най-вредна за кожата. Бирата има повече добавки, като соли и захари, които ще прибавят повече стрес към черния дроб, който ще се метаболизира, както и ще бъде прекомерно дехидратираща. По същия метод тъмните течности имат повече добавки, в сравнение с бистрите. Най-малко нездравословното за вас евентуално е аленото вино. Това е по този начин, тъй като алените съдържат ресвератрол, който работи като антиоксидант за тъканите и кожата и оказва помощ да се освободи тялото от нездравословните свободни радикали.

Как да пием и да понижим до най-малко напрежението върху кожата

Препоръчва се периодично повтаряне сред порция алкохол и чаша вода. Това може да сведе до най-малко нездравословните резултати на алкохола върху кожата, като хидратиране на  тъканите и кожата. Храненето преди или по време на пиянство ще предотврати страничните резултати, защото част от алкохола ще премине вместо това през стомашно -чревната система дружно с храната, тъй че двете се метаболизират дружно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР