„Всеки човек, който е склонен да заложи здравето си, отредените

...
„Всеки човек, който е склонен да заложи здравето си, отредените
Коментари Харесай

Иво Христов: Рискът от разпад на ЕС е реален


„ Всеки човек, който е податлив да заложи здравето си, отредените му дни и даже живота си за някаква идея, заслужава почитание. В този смисъл, няма по какъв начин да не сме опечалени от това, че си отива един младеж с идея. “

Това съобщи в ефира на предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D), във връзка гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

„ Бих разграничил нещастието от обществената инструментализация на тази гибел, тъй като цялата показна тъга, която следим в последните 24 часа, е за политическа приложимост. Помня времената, в които Солженицин беше славословен, а по-късно непризнат, тъй като стана неуместен. Същото следим и в този момент, сподели още българският евродепутат.

„ Не одобрявам циничната приложимост на една покруса “, безапелационен бе Иво Христов.

По думите му, случаи на унизени и даже гниещи в пандиза инакомислещи има и в нашия свят: „ Никой не загатва Джулиан Асанж – най-известният образец, върху който е наложена същинска омерта и който гние в пандиза доста години. Случаят е еднакъв. “

„ Поклон пред паметта на един човек с идея, който си отиде в една жестока система, която не толерира опозицията “, сподели още Христов за Навални.

Според евродепутата радикалното инакомислие е смъртоносно постоянно и на всички места, единствено границите на свободата варират.

„ Ако логиката е: „ колкото по-големи са провалите на Украйна, толкоз повече да усилваме помощта “, значи ние интензивно спомагаме за самоунищожението ѝ. Абсурдна е логиката да се нанесе стратегическо проваляне на Русия, която господства по високите етажи в западните столици. Част от този Запад сме и ние. Според мен това е една обречена, порочна тактика, извънредно цинична, тъй като тя употребява живота на украинските жители като разходен материал и следи войната отдалеко, с бинокъл. Западът свежда тази война до сметки, а в Украйна тя се заплаща с кръв и човешки животи “, сподели евродепутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР