Всеки четвърти закупен и регистриран Opel Corsa е електрически Рекорд в

...
Всеки четвърти закупен и регистриран Opel Corsa е електрически
Рекорд в
Коментари Харесай

Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия през 2023 г.

Всеки четвърти закупен и регистриран Opel Corsa е електрически
Рекорд в записаните Corsa от 2016 година насам
Vauxhall Corsa също е най-популярният дребен автомобил във Англия

Opel Corsa сполучливо отбрани купата си на най-популярния дребен автомобил в Германия. Според публични данни, оповестени от Федералната работа за авто трафик (KBA), Corsa е най-продаваният автомобил във В сегмент за трета поредна година. Общо новите регистрации възлизащи на съвсем 54 000 броя подсигуряват, че дребната кола от Рюселсхайм заема първото място в своя сегмент. Това съставлява нарастване от към 7 % спрямо 2022 година и също по този начин, че регистрациите на Corsa са достигнали най-високото си равнище след рекордните от 2016 година Според предварителните вътрешни резултати всяка четвърта новорегистрирана Corsa е електрически Opel Corsa Electric.

Във Англия Vauxhall Corsa остава също толкоз известна и е най-продаваното супермини за трета поредна година, съгласно данните за регистрация на нови коли за 2023 година, оповестени от Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT). С 40 816 продадени бройки, Corsa освен потвърди, че е най-популярното супермини на пазара през 2023 година, само че също по този начин е третият най-продаван автомобил в страната като цяло, като изпреварва втория най-продаван модел в сегмента с 55,5% (14 568 коли).

От премиерата си през 1982 година, над 14,5 милиона бройки от модел Corsa са продадени по целия свят. Миналата година Opel пусна новото издание на бестселъра – носещ отличителното лице на марката - Opel Vizor, подсъзнателен дизайн на кокпита, нова Intelli-Lux LED® Matrix Light и голям брой други топ технологии. Читателите на влиятелното автомобилно издание auto motor und sport присъдиха премията „ autonis “ на Corsa, която бе оповестена за „ Най-добър нов дизайн на 2023 година “ в категорията „ Малък автомобил “.

Патрик Дингер, началник на Opel в Германия, съобщи: „ Нашата Corsa продължава да е водеща в B сегмента и съставлява значима основа за броя продажби и регистрации на коли в Германия. Това демонстрира че в тези времена на промяна, имаме верния метод към нашите клиенти и отговаряме на тяхните условия и желания с нашите Corsa и Corsa Electric. Тази година ще продължим посоката си към преобразуването ни в чисто електрическа марка, като ще предложим най-малко един електрически модел във всяка автомобилна линия. Наследникът на Crossland и новият Grandland също ще се оферират с чисто електрическо задвижване. ”

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР