Всеки четвърти признава, че познава хора, които се възползват от

...
Всеки четвърти признава, че познава хора, които се възползват от
Коментари Харесай

В Референдум: Всеки четвърти признава, че познава хора, които се възползват от услугите на лихвари

Всеки четвърти признава, че познава хора, които се възползват от услугите на лихвари. Това демонстрира специфичното изследване на " Галъп ", направено за предаването " Референдум ".

Разпространението на казуса с лихварството е съществено, сочат данните от изследването, извършено за " Референдум ". Само измежду публиката на предаването съвсем всеки четвърти познава хора, които са прибягвали до лихварски услуги.



Макар големи болшинства автоматизирано да посочват банки или родственици и другари, за случаите, когато незабавно потрябват пари, в по 7% от отговорите личат варианти като интернет, бързи заеми, а 10% биха избегнали институциите, в случай че имат проблем с лихвари. Може единствено да се допуска каква е степента на откровеност на респондентите, заради чувствителността на проучвания проблем.



Изследването е извършено на 15 и 16 януари 2024 година по специфична панелна методика, създадена за предаването " Референдум ". Данните отразяват настройките и усещанията на публиката на предаването в експресен телефонен сондаж.

Гледайте цялото предаване " Референдум ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР