Всеизвестен факт е, че тренировките и редовните упражнения са неизменна

...
Всеизвестен факт е, че тренировките и редовните упражнения са неизменна
Коментари Харесай

10 начина да отслабнете без тренировки

Всеизвестен факт е, че тренировките и постоянните извършения са неизменима част от цялостните стратегии за намаляване. Физическата интензивност е незаменима в това мъчно начинание, тъй като форсира метаболизма, а построяването на мускулна маса разрешава в допълнение изгаряне на мастна тъкан.

Упражненията са и естествена неизменима част от цялостното здраве. Те освен форсират метаболизма, само че усъвършенстват сърдечносъдовата и дихателната функционалност, понижават риска от диабет, спомагат за контрола на холестерола, заздравяват костите и ставите.

И въпреки всичко, доста хора изпитват компликации да бъдат постоянни в тренировките. Често губят мотивация, не намират време в забързаното всекидневие, не съумяват да открият подобаващия за тях тип подготовка или спорт, което ги демотивира и ги кара да се отхвърлят от упражненията.

Но по какъв начин тогава да отслабнете, в случай че не упражнявате? Възможно ли е това? Краткият отговор е да. Ето какво можете да извършите, с цел да отслабнете без тренировки.

1. Яжте повече зеленчуци на закуска.

За да намалите общия калориен банкет без да се постанова да вършиме досадното и напрягащо преброяване на калориите, просто ограничете мазнините и въглехидратите на закуска, а включете повече зеленчуци. Те са небогати на калории и богати на фибри, което обезпечава дълготрайна задоволеност. Изключете или намалете белия самун, вкусните неща за мазане (крема сирена, майонези, масло, маргарин), намалете млечните артикули или изберете нискомаслени.

2. Намалете потреблението на сосове.

Сосовете са един източник на наситени мазнини и въглехидрати, изключително готовите, в които има обилие от добавени захари. В доста сосове се съдържат сметана, майонеза, зехтин, които са доста калорични и доста богати на мазнини. Ако ограничите тях, ще намалите и общия калориен банкет.

3. Не пропускайте хранене.

За да не допускате да прегладнеете, което е и една от аргументите за преяждане по-късно, просто се хранете най-малко 3 пъти дневно. Закусвайте, обядвайте и вечеряйте. Ако можете намалете и порциите, тъй че да можете да включите и още две дребни междинни хранения.

4. Следете какво ядете.

Дори да не желаете да броите калории и това да ви е досадно и извънредно напрягащо, въпреки всичко би трябвало да го вършиме под някаква форма. Запознайте се с калорийните стойности на другите артикули и групи храни. Бъдете наясно какво количество от всяка група консумирате денем. Няма по какъв начин да отслабнете, в случай че не сте в калориен недостиг, а изчисляването и преценката му става единствено в случай че знаете коя храна какъв брой калории ви носи.

5. Пийте вода заран след пробуждане.

Хидратирането незабавно след ставане от сън е значимо, с цел да подтиква организма и да форсира метаболизма. Пийте по една чаша вода на гладно заран преди закуска.

6. Увеличете приема на фибри.

Фибрите са засищащи и защищават от внезапно огладняване. Те понижават равнищата на кръвната захар, което способства за контрола на тежестта и предпазването от трупане на мастна тъкан. Наблегнете на храните, богати на фибри във всяко хранене за деня.

7. Винаги пълнете чинията си на половина със зеленчуци.

За да увеличите приема на фибри без да товарите порцията си изключително доста с калории, запълвайте чинията със зеленчуци. Останалото място оставете за потребни протеини и здравословни мазнини.

8. Взимайте поради похапванията сред храненията.

Често, когато се опитваме да отслабнем, се фокусираме единствено върху главните хранения, като не пресмятаме похапванията сред тях, както и напитките. В доста случаи точно те са капакът, който идва допълнително и който се оказва повода за надвишаването на общия калориен банкет. Ето за какво може да не отслабвате макар напъните си. Не обвинявайте диетата си, а се вгледайте по-детайлно в това какво похапвате и пиете денем.

9. Използвайте по-леки разновидности на готвене.

Сред по-леките разновидности на готвене се подреждат варенето, задушаването на пара, печенето с малко лой, печенето на разгорещен въздух. Ограничете пърженето и печенето с обилие от лой. Не забравяйте, че олиото и зехтинът са извънредно калорични. Въпреки че зехтинът е една от най-полезните мазнини, единствено в 100 мл зехтин се съдържат над 800 калории, а това е извънредно доста.

10. Измервайте мазнините, които ядете.

Мазнините са доста калорични, както споменахме. За да отслабнете е значимо да сте наясно какъв брой от тях приемате, само че въпреки всичко не бъдете прекомерно рестриктивни и не ги изключвайте напълно от менюто. Мазнините са нужни на организма, с цел да синтезира, задейства и придвижва хормони. Те имат доста функционалности в тялото, по тази причина просто бъдете нащрек какъв брой приемате, само че не ги изключвайте.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР