Всеизвестен факт е, че от съображения за сигурност Google Maps

...
Всеизвестен факт е, че от съображения за сигурност Google Maps
Коментари Харесай

По някаква причина Google Maps замъглява лицата и на кучетата

Всеизвестен факт е, че от съображения за сигурност Гугъл Maps замъглява лицата на хората. Оказва се обаче, че същата процедура се следи и при лицата на кучетата.

Това замъглено куче не е първото животно, което наподобява по този начин, като че ли е включено в стратегия за отбрана на очевидци.

Съществуват няколко евентуални пояснения. Възможно е да вземем за пример логаритъмът да счита, че тези лица са човешки. Не е изключено обаче и самите консуматори на Гугъл Maps да замъгляват (по незнайни причини) лицата на своите домашни любимци.

" Когато сътворяваме наличие в Street View от 360-градусови видеозаписи, изпратени от консуматори, логаритмите ни автоматизирано замъгляват лицата и регистрационните номера на транспортните средства ", изясняват от Гугъл в секция Поверителност.

" Когато потребителите изпратят наличие, което не е видео, технологията за замъгляване не се ползва автоматизирано. Ако желаят сами да замъглят фотосите си, потребителите могат да употребяват инструмента за задачата в приложението Street View. Ако в предоставено от консуматор наличие откриете лицето си, дома си или регистрационния номер на свое транспортно средство и желаете изображението да бъде отстранено, използвайте функционалността за подаване на сигнал за проблем в него. "

Потребителите имат правото да изискат дома им да бъде мъгляв.

В края на краищата, или логаритъмът на Гугъл е решил, че лицата на тези животни наподобяват изключително космати индивиди, или някои консуматори взимат прекомерно драговолно персоналното пространство на своите любимци (което е изцяло разбираемо).

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР