Все повече страни не се справят добре в борбата с

...
Все повече страни не се справят добре в борбата с
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Не сме единни нито за мерките, нито за ваксините

Все повече страни не се оправят добре в битката с ковид. България също е в листата с страните, които би трябвало да работят по-активно. В Европа кривите на графиката са сходни и това е обяснимо, изясни пулмологът доктор Александър Симидчиев пред Радио София, представен от " Епицентър ".

„ Отдавна настоявам, че в случай че имаме съответно държание, битката с ковид ще е ефикасна и даже можем да го победим. Но наложително би трябвало да сме единни, а за жалост не сме - нито за ограниченията, нито за имунизациите. “ Данните от последните дни сигурно отразяват и броя на хората с постинфекциозен имунитет, без значение какъв брой дълготраен е той. Сравнявайки други сходни вируси може да се чака този имунитет да е сред 1 и 2 години.

За страдание обаче за България не можем да забележим графика, която действително да отразява броя на преболедувалите (необходима представителна извадка). Ваксините дават опция предпазените хора да станат повече, без да са преболедували с всички опасности на инфекцията, акцентира доктор Симидчиев.

Той изясни, че след десетки милиони имунизирани, към този момент можем да се спокойни, че имунизациите работят съгласно упованията въз основата на клиничните изследвания – по отношение на отбрана и възможни странични резултати. Ако преболедувалите желаят да поддържат имунитета си, най-добре е да се имунизират след всички други, предложи още експертът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР