Все повече хора се вманиачават в качеството на храните и

...
Все повече хора се вманиачават в качеството на храните и
Коментари Харесай

Все повече хора се вманиачават в храните и имат проблеми със здравето

Все повече хора се вманиачават в качеството на храните и нараства броят на младежите със съществени здравни проблеми. Това сподели проф. доктор Донка Байкова, експерт по хранене и диететика, в изявление за Агенция „ Фокус “.
„ Напоследък се следи наклонност средностатистическият, образован и просветен българин да се храни все по-здравословно и да сортира храните си по качество и съгласно материалния си статус. Но дружно с това се следят и залитания във всевъзможни направления, включително и подражателство на разнообразни кумири и модели от екрана и гладуващи и умишлено подлагащи се на съществени рестрикции. В тази посока има поява на възходящ условен дял на питателните разстройства измежду образованите млади лица, които поради вглъбяването в качеството на храните стигат до съществени здравни проблеми “, сподели тя.
Проф. Байкова изясни, че другата група хора са в срещуположната прекаленост – тези, които са на прага на оцеляването и които по обществени аргументи и дефицит на средства се хранят лимитирано, купувайки така наречен имитиращи артикули. „ Наблюдава се и една позитивна статистика, обвързвана с преодоляването на свръх тежестта и затлъстяването, което най-сетне бележи напредък измежду децата, юношите и младежите. При последните проучвания в България се вижда лек спад, само че въпреки всичко на този стадий той към момента не е доста важен “, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР